L'Hospital Sant Bernabé de Berga registra quatre noves defuncions per la Covid-19

Hi ha 32 pacients a planta, 3 professionals amb diagnòstic Covid-19 i aquesta setmana han ingressat 24 persones, s'ha donat l'alta a 17 i s'ha fet un trasllat

06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:09h
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | HSB
Un total de 32 persones estan ingressades amb coronavirus a l'Hospital de Sant Bernabé de Berga, dues més que fa una setmana. Segons ha informat el centre sanitari, en els últims dies s'han hagut de lamentar quatre noves defuncions. Durant aquesta setmana, han ingressat 24 pacients per Covid, hi ha hagut 17 altes i 1 trasllat. El centre hospitalari berguedà no disposa d'UCI, per tant, quan algun pacient requereix aquest tipus d'assistència, s'ha d'atendre fora del centre.

Pel que fa a professionals, actualment n'hi ha 3 amb diagnòstic Covid-19.

En aquesta segona onada de la pandèmia, les xifres de pacients ingressats s'han enfilat ràpidament, del 16 d'octubre al 6 de novembre, la xifra de pacients ha passat de 5 a 32. Tot i això, fonts de l'hospital han confirmat que, de moment, s'està registrant un temps menor d'ingrés entre una majoria dels pacients que s'atenen, fet que demostra l'elevat nombre d'altes dels últims 7 dies. Per contra, els ingressos estan disparats i només aquesta setmana n'hi ha hagut més de 20. 

217 positius en una setmana a tot el Berguedà

Entre el 27 d'octubre i el 2 de novembre, a tot el Berguedà s'han detectat 217 casos confirmats per PCR o test d'antígens (el 13,76% de proves realitzades). Quan la simptomatologia no requereix hospitalització, es fa seguiment dels casos de Covid-19 des de l'atenció primària.

El risc de rebrot va a la baixa al Berguedà i la comarca ja no lidera el rànquing de Catalunya, però la xifra continua sent molt elevada: de 1.165 punts. La velocitat de contagi ha caigut més de mig punt a la comarca els últims dies però segueix per sobre d'1. 

Des de l'inici de la pandèmia, al Berguedà hi ha hagut 1.751 casos amb diagnòstic Covid-19. Sobre la xifra de decessos acumulats a la comarca des de l'inici de la pandèmia i fins a aquest divendres, el nombre puja fins a les 154 persones. 

Arxivat a