Ple de Berga

Jordi Sabata s'acomiada del ple amb agraïments al seu grup i a la col·laboració «lleial» entre portaveus

L'alcaldessa Montse Venturós li ha reconegut la tasca realitzada al consistori i n'ha destacat "la voluntat d'entesa"

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 6 de novembre de 2020 a les 05:59 |

Jordi Sabata durant el seu comiat del ple aquest dijous. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Jordi Sabata és ja l'excap de l'oposició. Aquest dijous s'ha acomiadat del ple de Berga en la seva darrera sessió com a regidor de Junts per Berga. Ho ha fet amb paraules d'agraïment cap a la població i els seus fins ara companys de partit. "He d'agrair la feina que s'ha fet des del meu grup i la que segur que es realitzarà durant els propers mesos, i també el suport que la ciutadania va donar a la nostra proposta política a les municipals", ha explicitat. 


Sabata ha reiterat que ha pres la decisió de deixar l'acta de regidor "per motius estrictament personals i professionals"; i ha donat les gràcies a tothom que li ha fet arribar missatges d'escalf des que va anunciar que abandonava el ple. "Els portaveus dels grups municipals hem pogut compartir una feina de col·laboració lleial. Tot i que en algun moment han estat relacions tenses, han servit de ben segur per millorar aspectes d'aquesta ciutat. Amb alguns de vostès hem construït una amistat, que estic ben segur que anirà més enllà de la feina que hem compartit aquests mesos", ha afirmat. 

L'alcaldessa Montse Venturós li ha reconegut la tasca realitzada al consistori i n'ha destacat "la voluntat d'entesa". Li ha recalcat que "malgrat les discrepàncies polítiques i ideològiques, ho has volgut consensuar sempre tot".


"En l'àmbit de la junta de portaveus, has treballat sempre com una persona absolutament lleial. Personalment, em sap greu que renunciïs a aquest càrrec", ha dit la batllessa.  Montse Venturós ha volgut deixar constància que "abans teníem una relació laboral, podríem dir-ne, de companys de feina, de quatre anys a l'ajuntament". En aquest sentit, ha dit, "ell mateix de manera personal, molt abans de les eleccions, em va fer coneixedora en primera persona de la seva voluntat de presentar-se". Un gest "de lleialtat" que Venturós ha agraït aquest dijous.  

Jordi Sabata (Berga, 1983) és enginyer tècnic en Telecomunicacions, i té el grau superior en Cant clàssic i contemporani, un postgrau en Polítiques culturals i el màster en Gestió cultural. Està especialitzat en el Disseny de projectes culturals i en el Marc conceptual i jurídic de la cultura. Ha estat professor de cor i banda del Conservatori de Música dels Pirineus i de l’Escola Municipal de Música de Berga, on també era membre de l'equip directiu. 

Els portaveus de la resta de grups al plenari, Ramon Camps (ERC) i Abel García (PSC), amb qui ha estat company al govern del Consell Comarcal del Berguedà, han coincidit en destacar també la voluntat de treball i consens de Sabata. 

El nou portaveu de Junts per Berga, Ferran Aymerich, ha reiterat que "no només nosaltres perdem un actiu polític a primera línia, sinó que el perd tota la ciutat i la comarca". "No és gens fàcil entrar en política ni prendre la decisió de sortir-ne; per tant, respectem una decisió difícil com aquesta i et desitgem que segueixis treballant per la ciutat encara que no sigui en primera línia i molta sort en la nova etapa", ha valorat Aymerich.

 

Participació