El PSC trasllada al ple de Berga la preocupació dels veïns per «la seguretat» de les obres del polígon

Abel García ha interpel·lat el govern local sobre el fet que es deixin les runes de l'obra al costat dels blocs de pisos i respecte a les condicions dels treballadors

05 de novembre del 2020
Actualitzat el 06 de novembre a les 0:31h
Runa en el terreny municipal que queda situat al costat dels blocs de pisos.
Runa en el terreny municipal que queda situat al costat dels blocs de pisos. | Àngels Cabot
El regidor del PSC a l'Ajuntament de Berga, Abel García, ha interpel·lat l'equip de govern sobre si es compleix el Pla Seguretat i Salut de l'obra de millora i modernització que s'està executant al polígon de la Valldan. Els veïns dels blocs de pisos que hi ha al polígon s'han queixat que l'empresa deixa les runes d'aquesta obra al costat dels seus habitatges i que això els causa molèsties importants. Els veïns mantenen que no s'ha col·locat cap senyalització que alerti o impedeixi al pas als terrenys on s'està tirant la runa, malgrat que a la zona hi viuen famílies amb nens i animals i això podria ocasionar algun ensurt.

Però aquesta no és l'única qüestió que ha exposat Abel García al ple sobre l'actuació. "Vostès saben on han hagut de fer les necessitats els operaris de l'obra fins divendres de la setmana passada? Jo sí que ho sé. Disposo de material fotogràfic i vídeos dels veïns", ha alertat. "Personalment també he vist com de malament està valissada l'obra", ha dit el socialista.

El regidor d'Urbanisme de Berga, Aleix Serra, ha assegurat que l'obra del polígon té en ordre el Pla de Seguretat i Salut i disposa d'un responsable encarregat de vetllar-ho. "A mi em consta que l'obra s'està desenvolupant en condicions i també amb molta velocitat, cosa que ens interessa, perquè els terminis són ajustats", ha dit. "Qui s'hi acosti, veurà la gran feina que han fet les dues empreses licitants", ha apuntat el regidor.

El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha admès que una veïna li va traslladar la preocupació per l'acumulació de runa la zona, però que els tècnics li van corroborar que l'actuació era correcta. "Els serveis tècnics, que són els responsables del seguiment de l'obra, em van dir que aquests materials s'acumulen en aquest punt perquè són uns terrenys de propietat municipal, però que posteriorment es retiren", ha apuntat Escútia. 

Falta de transparència

Abel García s'ha queixat, a més, de manca de transparència del govern de la CUP. García ha lamentat que "arribo a aquest ple havent demanat fa molts dies una documentació que no m'ha arribat sobre la contractació i licitació d'aquesta obra, tot i que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) marca que en tinc dret".

El regidor de l'oposició ha reiterat que accedint a aquesta informació volia saber si les condicions de l'actuació eren les adequades. 

Aleix Serra s'ha mostrat especialment molest per la intervenció de García sobre l'accés a la documentació. "Em vas informar que havies entrat una instància a l'àrea de contractació, no pas a Urbanisme. A partir d'aquell moment, vam demanar als tècnics municipals que et donessin accés al projecte. Si això no et va funcionar, hauria estat més efectiu dir-m'ho, que no pas venir aquí a muntar aquest espectacle i intentar desprestigiar una actuació de gran importància per aquest ajuntament", ha argumentat. 

Cap queixa dels empresaris del polígon

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha recordat que està sovint en contacte amb la junta d'empresaris del polígon, i que no li han fet constar cap situació anòmala a l'obra o amb els operaris que hi treballen. "Ens n'informarem oportunament, si fes falta ho resoldríem, però en cap cas m'han traslladat res semblant" , ha assegurat.

Les obres, per un import de 980.100 euros, inclouen la reurbanització dels carrers Camí de Garreta i Germans Farguell i la creació d'aparcaments. Es tracta d'uns treballs de modernització que van obtenir una subvenció d'un milió euros de la Diputació de Barcelona fa dos anys i que han de servir per fer millores importants a un polígon que data dels anys 70.
Arxivat a