El ple de Berga aprova una moció per ajudar al sector dels centres d'estètica

Els grups municipals donen ple suport al col·lectiu dels centres d’estètica davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat econòmica

05 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:16h
Una esteticista depilant amb els nous protocols (arxiu).
Una esteticista depilant amb els nous protocols (arxiu). | ACN
El ple municipal de novembre celebrat de forma telemàtica ha aprovat per unanimitat una moció de suport al sector de la salut, la bellesa i l'estètica davant dels efectes econòmics que pateixen per la segona onada de la Covid-19. Els 17 regidors dels grups municipals han pres el compromís de treballar en mesures per dinamitzar el sector. 

L'Ajuntament dona ple suport al col·lectiu dels centres d’estètica davant les mesures restrictives que impedeixen total o parcialment la seva activitat econòmica i insten el Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries a les restrictives de tancament i manca d'ingressos dels establiments. 

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha deixat palès que, en el marc del Pla de Xoc aprovat el mes de juny,  hi ha una primera campanya específica "encarada tant a la promoció de les estètiques, perruqueries i barberies com al sector moda i complements". La iniciativa dotarà els diferents establiments de la infraestructura necessària per fer vídeos de promoció. La resta de portaveus dels grups municipals han expressat el seu suport al sector que està patint de ple les conseqüències de la crisi econòmica i sanitària. 

Setze establiments d'estètica de Berga van presentar fa pocs dies al regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, un manifest conjunt per exposar la delicada situació que pateixen des que es va ordenar el tancament fa dues setmanes. 

En el comunicat, les estètiques defensaven que han invertit tot el necessari per garantir un espai segur i reivindiquen que no tenen coneixement que s'hagin detectat brots de coronavirus en els seus centres. També demanaven ajudes directes i la possibilitat de reobrir els seus establiments. Finalment, denunciaven que "hi ha molts professionals que es veuen afectats, i tots hem de seguir mantenint la família, pagar hipoteques i d’altres despeses que, malauradament, no s'aturen". 

Arxivat a