Creu Roja Berguedà demana als clubs esportius que col·laborin amb el Sorteig de l'Or

L'Handbol Berga, l'Associació Esportiva Bàsquet Berga, el Club d’Orientació del Berguedà, i l'Olvan Club Esportiu ja s’han sumat a la campanya que permet recaptar bona part dels ingressos a l'entitat

05 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
L'objectiu de la campanya del Sorteig de l'Or és la recaptació de beneficis per a les activitats socials de Creu Roja.
L'objectiu de la campanya del Sorteig de l'Or és la recaptació de beneficis per a les activitats socials de Creu Roja. | Cedida
L'Handbol Berga, l'Associació Esportiva Bàsquet Berga, el Club d’Orientació del Berguedà, i l'Olvan Club Esportiu són els primers clubs esportius que s'han sumat a la campanya del Sorteig de l'Or de Creu Roja Berguedà. Aquest any, Creu Roja Berguedà ha fet una crida a als clubs esportius per aconseguir vendre les butlletes del sorteig, que genera "una bona part dels ingressos que necessita per desenvolupar la seva activitat a la comarca". L'objectiu és la recaptació de beneficis per al dia a dia de l’entitat social quan aquesta és més necessària que mai per la situació de crisi sanitària i econòmica.

La presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, ha agraït públicament el suport de totes les entitats que es van sumant a la campanya destacant "la gran tasca educativa i de promoció de valors que fan en el seu dia a dia, creient amb iniciatives solidaries com aquesta".

Les entitats que encara ho vulguin, poden sumar-se a la iniciativa posant-se en contacte amb els responsables de Creu Roja a la comarca a través del correu bergueda@creuroja.org. Sota el lema Fes-te fan de les persones que fan que les coses canviïn, Creu Roja Berguedà posa enguany un especial èmfasi a trobar la col·laboració dels clubs esportius, un col·lectiu amb molta presència a la comarca.  
 
Creu Roja Berguedà vendrà una part de les butlletes de manera directa gràcies a aquesta col·laboració. Els clubs n'han adquirit una altra part per poder-les repartir entre els seus socis. A canvi, Creu Roja  inclourà les entitats participants a les promocions que es realitzin de la campanya. Així, també es convertirà en fan d'aquestes entitats esportives "amb un gest simbòlic". El Sorteig de l'Or se celebrarà el 26 de novembre. 
 
Tot i la situació molt complexa i d'incertesa generada per la pandèmia de la Covid-19, les entitats esportives han respost positivament a la iniciativa i s'espera que en els propers dies més clubs vulguin sumar-se a la campanya social que permetrà que Creu Roja Berguedà continuï la seva tasca. L'entitat social va realitzar durant el 2019, 27.870 intervencions a la comarca i va atendre un total de 2.203 berguedans entre tots els programes que busquen millorar el dia a dia de la població més vulnerable. 
 
Els ciutadans que ho vulguin també poden col·laborar amb la campanya del Sorteig de l'Or adquirint butlletes de manera individual als diferents punts de venda i a les botigues de Berga Comercial, que també col·labora enguany en aquesta campanya.