La Fira de l'1 de maig de Berga vol eixamplar-se cap al sector industrial

Juli Gendrau i Sergi Roca coincideixen en la necessitat d'ampliar l'esdeveniment a

per Redacció, 1 de maig de 2015 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El president de l'Agència, Sergi Roca, i l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, a la Fira de l'1 de Maig de Berga Foto: Aida Morales


En termes generals, la Fira de l'1 de maig de Berga engloba bona part dels sectors de la comarca. No obstant això, encara es manté allunyada de la indústria, amb un nombre reduït d'empreses d'aquest àmbit que hi participen. Per això, i segons ha remarcat l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, un dels objectius que es plantegen de cara al futur serà captar aquest teixit productiu perquè, a la seva manera, tingui presència a l'esdeveniment. 


“Ara la fira no és ben bé un mirall de Berga”, ha declarat Gendrau, que ha precisat que, la implicació d'aquest sector, “és una cosa que s'hauria de corregir”. Així mateix, ha recordat que Berga i el Berguedà tenen tot un conjunt d'empreses “molt importants” que estan produint i que podrien tenir presència a l'esdeveniment. Serà a partir d'aquest moment, quan es podrà dir que la Fira de l'1 de maig és un reflex exacte del teixit empresarial, associatiu i productiu de la comarca.

Una valoració que ha compartit el president del Consell Comarcal i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sergi Roca. Aquest, ha considerat que, amb els anys, “el sector secundari hauria de tenir més presència a la fira”. D'altra banda, Roca també ha valorat la possibilitat d'ampliar temporalment l'esdeveniment fins a tres dies, si es repetís la situació d'aquest any, amb el cap de setmana a tocar.

 

Participació