Solidaritat

Pro Disminuïts destinarà 13.000 euros d'un donatiu de La Caixa a la renovació de la bugaderia del Taller Coloma

La Fundació La Caixa i CaixaBank lliuren la recaptació de la primera Setmana Social Digital a l’entitat social

per Pilar Màrquez Ambròs, 4 de novembre de 2020 a les 12:54 |
El donatiu l'ha recollit la presidenta de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Cecília Camprubí, de mans de representants de CaixaBank. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació La Caixa i CaixaBank han lliurat aquest dimecres a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà els 13.160 euros obtinguts gràcies a la participació de 204 voluntaris a les activitats durant la Setmana Social Digital de la Catalunya Central, que es va dur a terme entre el 17 i el 25 d’octubre. 

En el cas del Berguedà, la col·laboració de la Setmana Social Digital es destinarà al centre especial de treball Taller Coloma, i en especial a la bugaderia, l'activitat en la qual l’Associació té persones contractades. L'objectiu del projecte és, segons fonts de l'entitat, renovar la bugaderia "perquè els processos siguin més eficients, per ser més sostenibles i poder així mantenir els llocs de treball". L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà presta serveis a persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Berguedà, i el seu objectiu es que aquestes persones puguin dur a terme el seu projecte de vida amb el suport necessari a través de tot el que ofereix l'entitat.


L'Associació Pro Disminuïts gestiona un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, una escola d'educació especial, un Centre Ocupacional, el Centre Especial de Treball, una Llar Residència i el servei de suport a l'autonomia que es dona a la pròpia llar. 

L'Associació atén actualment unes 450 persones l’any. 


El donatiu l'ha recollit la Presidenta de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Cecília Camprubí, de mans de representants de CaixaBank. 

Acció Social de CaixaBank impulsa, a través de l'Associació de Voluntaris La Caixa, el seu Programa de Voluntariat Corporatiu, format per empleats en actiu de l'entitat i el seu grup, de la Fundació La Caixa, de jubilats i prejubilats d’ambdues organitzacions, així com d'amics, familiars i clients. A les edicions presencials celebrades fins ara, les Setmanes Socials de CaixaBank han generat més de 70.000 participacions a projectes de suport a col·lectius vulnerables. 

 

Participació