Vicenç Vegas estripa el carnet del PDECat i passa a militar a Junts per Catalunya

El regidor de Junts per Berga expressa el seu suport al projecte que lidera Carles Puigdemont

03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:43h
El regidor de Junts per Berga, Vicenç Vegas (arxiu).
El regidor de Junts per Berga, Vicenç Vegas (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El regidor de Junts per Berga, Vicenç Vegas (Mieres, 1952), s'ha donat de baixa del PDECat i passa a militar a Junts per Catalunya. Així ho ha fet públic aquest dimarts als mitjans de comunicació, per bé que es tracta d'una decisió presa fa setmanes i que ja havia compartit en cercles propers. 

Vegas ha explicat que "he deixat la militància del PDECat per disconformitat amb les seves accions i ara formo part del nou projecte que lidera Carles Puigdemont". Després que el president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, anunciés a l'agost que estripava el carnet del partit, en el marc de la disputa per les sigles JxC que el PDECat va dur a la justícia, la formació demòcrata ha patit una sagnia de desercions. 

Junts per Berga, una aposta amb perfils independents

La llista de Junts per Berga en les eleccions municipals de 2019 presentava persones de perfils molt diferents de diversos sectors i àmbits, i tenia amb una forta presència d'independents. Dels 6 regidors que finalment van entrar al ple de Berga com a regidors d'aquesta formació, a l'oposició, tres eren independents (Jordi Sabata, Marc Marginet i Dolors Rial).

De fet, un altre independent, Cesc Torrents, entrarà ara per substituir l'escó que deixa Sabata, que ha renunciat per motius estrictament personals. 

El nou portaveu de Junts per Berga, Ferran Aymerich, i Ariadna Herrada mantenen, de moment, la militància al PDECat amb la qual van presentar-se a les llistes. Encara que ambdós han apuntat aquesta tarda que no tenen una posició definida en la dicotomia PDECat - Junts per Catalunya i han coincidit a indicar que, en un sentit o altre, aquesta és una decisió que no han pres. 

"Al final encara que siguem de Junts, del PDECat o independents, tenim molt clar que el que ens mou és Junts per Berga, el que volem tots junts és treballar per la ciutat", ha recalcat Aymerich sobre la qüestió. 
Arxivat a