El govern de Berga estudia no cobrar la taxa de terrasses als bars i restaurants l'any 2021

La CUP vol "minimitzar els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19" davant "la situació d’incertesa" al sector de l'hostaleria

03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:51h
Terrassa de bar a Berga.
Terrassa de bar a Berga. | Aj. Berga
El govern de la CUP de Berga té sobre la taula la possibilitat d'eximir els bars i restaurants de l'obligació de pagar la taxa per a la instal·lació de terrasses a la via pública durant tot el 2021. Segons han explicat fonts de l'executiu local, l'objectiu de la proposta seria "minimitzar els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19, tenint en compte la situació d’incertesa que està afectant el sector de l'hostaleria i la restauració, que ha vist restringida la seva activitat podent oferir només el servei de menjar per emportar i/o servei a domicili, segons les mesures decretades pel Govern de la Generalitat.

El consistori ja va aprovar una disposició transitòria el passat mes de juny per deixar de cobrar l'ordenança fiscal de terrasses als establiments d’hostaleria i restauració durant el segon semestre de 2020. Aquesta mesura es va adoptar per revertir les conseqüències derivades de la proclamació de l’estat d’alarma que va comportar el tancament obligatori de bars i restaurants durant setmanes per evitar la propagació de la pandèmia. 

La taxa per a la instal·lació de terrasses a la via pública contempla la cessió de l'espai públic a bars i restaurants perquè puguin realitzar el servei fora de l'establiment. 

La proposta es presentarà al ple de desembre

L'equip de govern té previst presentar la proposta al plenari municipal de desembre i poder comptar amb el suport de tots els grups municipals que d'entrada s'han mostrat partidaris de l’aplicació de l'exempció.

L'aprovació de la proposta comportaria la suspensió del cobrament de la taxa durant l'any 2021. L'exempció de la taxa de terrasses durant l’anualitat de 2021 és una mesura que l'executiu local qualifica de "continuista" perquè haurà d’anar acompanyada d’altres accions del Pla de Xoc que es puguin aplicar davant la incertesa actual.

La resolució de l'executiu català preveia un període d’aplicació de quinze dies pel tancament de bars i restaurants, però l’evolució de la pandèmia al país ha provocat que la mesura s’allargui en el temps, segons les noves mesures i restriccions d’activitat aplicades pel govern català el passat divendres, 30 d’octubre, que tindran vigència durant un nou període de quinze dies.