Tres persones compleixen a Berga mesures penals alternatives netejant la brutícia de les botellades

El Departament de Justícia fomenta l'execució de treballs per a la comunicat en persones que han comès il·lícits lleus, sovint infraccions flagrants de trànsit

02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:07h
Una botellada al Carrer d'Alpens de Berga (arxiu).
Una botellada al Carrer d'Alpens de Berga (arxiu). | Cedida
Tres persones compleixen, des d'aquest cap de setmana, mesures penals alternatives (MPA) a la ciutat de Berga, netejant la brutícia de les botellades. El Departament de Justícia fomenta l'execució de mesures penals alternatives en acord amb els consistoris catalans, entre les quals destaquen els treballs en benefici de la comunitat en adults i joves que han comès il·lícits amb penes lleus, sovint infraccions flagrants de trànsit. 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa. "Són tres persones enviades per Justícia que han de complir mesures penals alternatives i s’ha decidit que compleixin les penes treballant en diferents punts de la ciutat", ha explicat.

L'Ajuntament de Berga ha coordinat la tasca de neteja que han portat a terme aquestes persones amb les associacions de veïns. 

Els treballs en benefici de la comunitat són un tipus de mesura penal alternativa a la presó que s'aplica en delictes menors castigats amb penes inferiors a dos anys de presó. Entre els treballs comunitaris més aplicats, destaquen l'acompanyament a persones grans, suport en menjadors socials, ajuda a discapacitats, neteja d'espais públics i col·laboració en centres cívics, casals o activitats esportives o de lleure. Altres mesures penals alternatives són l'obligació per substitució o suspensió de la pena privativa de llibertat assistint a cursos per reconduir certes conductes delictives, la permanència en centres terapèutic, o sotmetent-se a tractaments per corregir conductes que han incidit en la comissió d'un delicte.

Botellades menys nombroses

L'alcaldessa Montse Venturós i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han explicat que aquest passat cap de setmana s'han registrat botellades "menys nombroses" a la ciutat que en setmanes anteriors i, malgrat tot, han tornat a fer una crida a la responsabilitat. "Demanem responsabilitat, però també volem agrair a la població de Berga que hagin complert les directius de les autoritats sanitàries i les incidències hagin estat menors aquesta setmana en el decurs de la castanyada", ha afirmat Ivan Sànchez. 

La Policia Local, que ha fet 41 serveis convencionals durant la darrera setmana, ha denunciat també dues persones que no portaven mascareta en el marc de l'operativa anticovid. El cos policial de la ciutat s'ha coordinat amb els Mossos d'Esquadra per fer controls aleatoris i planificats pel compliment de les restriccions de seguretat decretades pel Govern català en el marc de les mesures de toc de queda i el confinament municipal durant els caps de setmana. 

Arxivat a