«Terra de telers», rodada a Cal Vidal, s'estrenarà en cinemes i a Filmin simultàniament el desembre

El llargmetratge històric del director baixmontsenyenc Joan Frank Charansonnet arribarà a les sales l'11 de desembre, sempre que la Covid-19 ho permeti

Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:29h
Terra de telers arribarà als cinemes i filmin l'11 de desembre
Terra de telers arribarà als cinemes i filmin l'11 de desembre | Suria
Després d'obtenir el Premi Oriana a Millor Pel·lícula Terra de telers, rodada a Cal Vidal i que és la sisena pel·lícula del cineasta i actor del Baix Montseny, Joan Frank Charansonnet, (Pàtria, Doctrina, Ànima), s'estrenarà en cinemes i a Filmin simultàniament, si res no ho impedeix, l'11 de desembre. En aquest sentit ja s'ha modificat la data  de l'estrena inicial a causa de les noves mesures aprovades per la Covid-19.

Terra de telers és un llargmetratge històric que pretén homenatjar la gent anònima que amb el seu esforç van fer créixer el nostre país. Aquest viatge emotiu pel passat industrial que transcorre des dels anys 20 fins als 80 amb la crisis del tèxtil, compta en el seu repartiment amb una quarantena d'actors i actrius que combinen experiència i complicitat: Ramón Godino, Alba López, Montse Ribadellas, Angelina Llongueras, Queralt Albinyana, Joan Massotkleiner, Miquel Sitjar, Jaume Montané, Aleix Rengel, Jordi Pesarrodona, Elena Codó, Sònia Guimerà, Eduard Alejandre, Jordi Reverté i el propi Joan Frank Charansonnet.

Segons el seu director, Terra de telers mostra un camí poètic de la vida de dues germanes i de tots els habitants d'una colònia industrial a la llera del Llobregat (en aquest cas, ubicada a la Catalunya Central). "He intentat copsar amb nostàlgia, honestedat i sensibilitat l'elegància dels mots que han sorgit del guió fet amb Alba López". També ha manifestat que ha intentat explotar la seva part més femenina per ser fidel a l'esperit d'aquesta pel·lícula que en el fons parla amb amor de l'increïble paper de la dona en aquesta època.