La Sant Bernabé té 39 usuaris i 15 professionals contagiats, un cop rebuts els darrers resultats de les PCR

Aquest dimarts es farà de nou un cribratge massiu a residents i treballadors interns i externs per disposar "del quadre exacte" de la situació a l'interior de la residència

02 de novembre del 2020
Actualitzat el 03 de novembre a les 3:03h
L'alcaldessa Montse Venturós durant la roda de premsa telemàtica.
L'alcaldessa Montse Venturós durant la roda de premsa telemàtica. | P. M. A.

L'alcaldessa Montse Venturós durant la roda de premsa telemàtica. Foto: P. M. A.


Les proves realitzades als usuaris i professionals de la residència Sant Bernabé de Berga han confirmat un total de 39 usuaris  i 15 professionals contagiats per la Covid-19, 6 persones més que quan es va detectar aquest brot fa poc més d'una setmana. Hi ha pendent només el resultat d'un treballador. Dilluns passat eren 36 i 12, respectivament. En aquest sentit, hi ha 6 usuaris que es mantenen ingressats a l'hospital a causa de la seva simptomatologia. L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han informat en roda de premsa que aquest dimarts es tornarà a realitzar "un cribratge massiu a residents i personal intern i extern del centre" per disposar "del quadre exacte" de la situació a l'interior del centre residencial. 

El regidor Ivan Sànchez ha confiat "que quan hi hagi els resultats d'aquesta segona tanda de PCR aquestes dades poc a poc es puguin anar revertint i alguns dels usuaris de la residència que conviuen a l'interior puguin començar a donar negatiu". La dada actual no preocupa més que la de la setmana setmana ja que es correspon als resultats que llavors encara no se sabien de les primeres proves. "No és positiva però tampoc genera una preocupació extra", ha valorat Sànchez. 

La direcció del centre amb els responsables de Salut estan duent a terme el seguiment del protocol d'actuació que es va activar d'acord amb el pla de contingència de la residència per fer front a la Covid-19. El centre residencial va sectorialitzar-se d'acord amb els protocols quan va detectar els primers positius i, ara per ara, tots els usuaris continuen estant a les habitacions. 

Tot i les sis persones grans que hi ha hospitalitzades, una majoria  d'usuaris es troben estabilitzats i no hi ha hagut defuncions, segons ha afirmat l'alcaldessa Montse Venturós. "Aquest matí hi ha hagut la metgessa a la residència i els avis els tenim molt estabilitzats", ha relatat. Segons l'alcaldessa, la residència té dues plantes de persones amb casos de Covid positiu i el personal procura pel benestar físic i emocional de la gent gran en un moment en el qual les visites estan restringides.  

Pel que fa a l'altra residència de la ciutat, la de les Germanetes, les proves PCR realitzades han donat negatiu i es troba completament neta del virus. El regidor Ivan Sànchez ha explicat que "a les residències que al llarg de la primera onada van ser vermelles, algunes persones tenen una certa immunitat", però ha alertat que "no podem abaixar la guàrdia perquè sabem que algunes tornen a recaure". 

124 casos positius a Berga en els darrers 7 dies

A Berga, el risc de rebrot és de 2.106,95 punts i la taxa de reproducció es troba també molt elevada. Segons les dades que han facilitat els responsables municipals en roda de premsa, els últims 7 dies hi ha hagut 124 positius de coronavirus per PCR. En els darrers 14 dies, n'han estat 209.

Dues denúncies per no portar mascareta

Montse Venturós ha revelat que en el transcurs de les tasques policials que s'han portat a terme la darrera setmana i que es coordinen amb els Mossos d'Esquadra, la Policia Local ha realitzat dues denúncies a persones relacionades amb l'ús de la mascareta, una per no dur-la i l'altre per negar-se a posar-se-la.

L'alcaldessa ha fet una crida per extremar "les mesures de seguretat" davant la situació de risc. Així mateix, s'ha expressat el regidor Ivan Sànchez, que també ha llançat un agraïment a la ciutadania. "Demanem responsabilitat, però també volem agrair a la població de Berga que hagin complert les directius de les autoritats sanitàries i les incidències hagin estat menors aquesta setmana en el decurs de la castanyada", ha dit. 

Arxivat a