Jordi Sabata, cap de l'oposició de Berga, dimiteix «per motius estrictament professionals i personals»

Renúncia a l'acta de regidor de l'ajuntament i a la de conseller comarcal

02 de novembre del 2020
Actualitzat el 03 de novembre a les 2:40h
Jordi Sabata, fins ara líder de Junts per Berga i que va ser el candidat de la formació a les municipals (arxiu).
Jordi Sabata, fins ara líder de Junts per Berga i que va ser el candidat de la formació a les municipals (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El cap de l'oposició, Jordi Sabata (Junts per Berga), ha presentat la seva renúncia com a regidor de l'ajuntament i conseller comarcal. Sabata ha explicat en un comunicat que els motius de la seva dimissió "són estrictament professionals i personals". 

Jordi Sabata va presentar oficialment dijous passat la seva renúncia al consistori, i "consegüentment" també va comunicar la seva decisió d'abandonar l'acta de conseller al Consell Comarcal del Berguedà. A l'ens comarcal, Sabata ha ostentat aquest mandat la vicepresidència segona i les carteres de Patrimoni, Projectes comarcals i europeus, Polítiques digitals. 

Segons ha afirmat el mateix Sabata, "segueixo pensant que la millor aposta per la ciutat son els plantejaments de Junts per Berga, de futur, de canvi i de millora d’una ciutat que clarament no està vivint el seu millor moment. Lamento, però, no poder seguir realitzant les meves funcions i agraeixo profundament la confiança que la ciutadania va dipositar en el nostre equip en les darreres eleccions, que va aconseguir millorar els resultats".

El fins ara líder de la formació, que va ser alcaldable a les darreres municipals, s'ha mostrat convençut que "l'equip que conforma el Grup Municipal de Junts per Berga seguirà, n'estic segur, treballant pel control de l’acció de govern i per les propostes de futur per una ciutat millor". Sabata ha assegurat que no es desvincula definitivament de la política i que seguirà treballant com a afiliat de Junts, ja que, ha dit, "és el meu projecte polític i el que considero que pot impulsar Berga, la comarca i el país". 

Jordi Sabata ha agraït públicament el suport mostrat i "la feina de tantes i tantes persones que han treballat per aquesta proposta política", sobretot "en moments en els quals significar-se en política és gairebé un esport de risc". 

"Malauradament avui decideixo no seguir però, com he dit, altres qüestions professionals i personals m’inclinen a prendre aquesta decisió", ha constatat.  

El següent a la llista de Junts per Berga, el número 7, és Cesc Torrents i, per tant, ell seria qui hauria d'agafar l'acta a l'ajuntament, tot i que la formació encara no ho ha confirmat. Tampoc es coneix encara qui farà de portaveu al principal partit de l'oposició. El número 2 a la llista era Marc Marginet, però el grup pot escollir la persona que consideri d'entre els seus regidors. La previsió de Junts per Berga és pronunciar-se aquest dimarts o dimecres en roda de premsa, segons han explicat fonts del partit. 

La CUP ha descartat aquest dilluns fer, de moment, una valoració sobre la dimissió del cap de l'oposició. La qüestió de la renúncia de Sabata està inclosa a l'ordre del dia del ple de novembre, que s'ha de celebrar aquest dijous, dia 5.

"Un gran conseller del Consell i un bon regidor"

El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha afirmat a NacióBerguedà que encara no saben qui serà el substitut de Sabata a l'ens, però que la decisió s'haurà de prendre pròximament per part del partit. "Respecto la decisió estrictament personal de Jordi Sabata, però em sap greu perquè avui perdem un gran conseller del Consell i un bon regidor a l'Ajuntament de Berga, només ens queda donar-li les gràcies per la feina feta", ha afirmat Lara.
 
Companys de Jordi Sabata a l'Ajuntament de Berga i al Consell Comarcal, n'han elogiat públicament la tasca un cop que s'ha sabut la notícia.
 
Arxivat a