El coronavirus fulmina la cultura: Així queda l'agenda d'activitats del Berguedà pels propers 15 dies

Els ajuntaments han suspès gairebé tota l'activitat cultural prevista als municipis del 30 d'octubre al 13 de novembre

30 d'octubre del 2020
Actualitzat el 02 de novembre a les 15:01h
Pep Bou en un moment del seu espectacle (arxiu).
Pep Bou en un moment del seu espectacle (arxiu). | David Ruano
Els ajuntaments del Berguedà han suspès gairebé tota l'activitat cultural prevista als municipis del 30 d'octubre al 13 de novembre, en compliment de les noves mesures decretades pel Govern de la Generalitat per frenar la Covid-19.

A Berga, la suspensió de l'activitat cultural afectarà la programació de tardor prevista al Teatre Municipal de Berga. De moment, s'ha cancel·lat l'espectacle Pep Bou Experiències, previst per l'1 de novembre (18 h) i també s'ha suspès el concert de Pau Vallvé que havia de fer-se el 7 de novembre (19 h). L'organització treballa juntament amb les companyies i artistes per reprogramar els espectacles cancel·lats. Es contactarà amb les persones que havien adquirit entrades anticipades per informar-les sobre la possibilitat de mantenir-les o realitzar el retorn de l'import.

El consistori ha anul·lat les visites guiades del cicle Trilogia de la mort previstes pels dies 30 i 31 d'octubre, a les 18.30 h i a les 20 h. En concret, s'han cancel·lat les visites Nit d'ànimes. La mort i la vida amb Roger Cortina i Els dies foscos: Tots Sants i la mort amb Albert Cols que consistien en recórrer diversos espais del barri vell i el cementiri municipal.

L'Escola Municipal de Música de Berga, no podrà mantenir l'activitat presencial durant el període de restricció de l'activitat, però la docència continuarà a través dels mitjans digitals dels quals disposa el centre. En canvi, el Conservatori de Música dels Pirineus sí que podrà realitzar classes presencials, aplicant mesures per reduir la presencialitat, tenint en compte que es tracta d’un tipus d’ensenyament de règim especial reglat que ofereix ensenyament del grau professional de música.

A Gironella, s'ha ajornat el concert de Paula Valls, que estava programat per diumenge, 8 de novembre. I també s'ha cancel·lat el Festival de Poesia Vila de Gironella. L'ajuntament retornarà els diners de les entrades adquirides i té previst reprogramar les activitats per més endavant. La resta de programació de tardor es manté a l'expectativa de l'evolució de la pandèmia i de les mesures de seguretat i restriccions que vagi marcant la Generalitat. 

A Puig-reig, l'alt risc de contagi, ja va fer que les autoritats municipals anunciessin fa una setmana la cancel·lació de la Fira de Sant Martí, dins de la qual hi ha sempre propostes culturals com l'acte literari 'Pensaments i paraules'. També s'ha suspès el Fórum 10 Comunicació de Ràdio Puig-reig. 

A l'Alt Berguedà, s'han suspès les tradicionals fires de Tots Sants que se celebren a Gósol, Guardiola de Berguedà, Bagà i la Pobla de Lillet. Totes les poblacions esmentades han cancel·lat les activitats, seguint les indicacions del Procicat i tenint en compte les prohibicions de la Generalitat, malgrat que són activitats a l'aire lliure.

Exposicions en equipaments culturals

Les exposicions Vampirs a Berga! i La Patum al Convent de Sant Francesc que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic reduint l'aforament d’aquests espais al 33%. L'horari d’obertura del Museu Comarcal de Berga serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, mentre que l'exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc es podrà visitar de divendres a diumenge, d'11 a 14 h i de 17 a 20.30 h.

D'altra banda, s'han cancel·lat les activitats relacionades amb les exposicions com per exemple, la visita guiada Espais de Patum, prevista pel 31 d'octubre (19 h) i l'espectacle de titelles Botànica oculta programat pel 8 de novembre (17:30 h) a la Sala Casino. Aquesta actuació formava part de les activitats paral·leles de l’Any Perucho.

Arxiu Comarcal del Berguedà

Pel que fa a l'Arxiu Comarcal del Berguedà, mantindrà el servei de consulta presencial amb cita prèvia que es pot fer a través de correu electrònic [email protected] o trucant al telèfon 93 822 15 48. El servei s'oferia els divendres, de 9 a 14h, però el confinament perimetral que s'aplica els caps de setmana i que impedeix la mobilitat entre municipis ha comportat el canvi de dia de la consulta presencial.

A partir de la propera setmana, es realitzarà els dimecres mantenint el mateix horari.

Arxivat a