El risc de rebrot a Puig-reig baixa per segon dia consecutiu

Els casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies són 187, 17 més que dijous

30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:45h
La plaça Nova de Puig-reig, aquesta tarda.
La plaça Nova de Puig-reig, aquesta tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
L'índex de risc de rebrot a Puig-reig baixa per segon dia consecutiu, malgrat les elevades xifres registrades l'última setmana. Aquest divendres el risc és de 13.959.68. És a dir, l'índex ha caigut 921,43 punts respecte a dijous, quan se situava en 14.881,11. Els casos diagnosticats amb PCR els últims 7 dies són 187, 17 més que dijous. Pel que fa als positius dels darrers 14 dies, aquests s'enfilen a 209 (20 més que dijous).

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a NacióBerguedà que probablement "hi han influït" les mesures locals de tancament d'instal·lacions esportives i parcs infantils de fa una setmana, a les quals s'hi han anat sumant les restriccions de la Generalitat com el toc de queda. No obstant això, el batlle ha recordat que hi ha una alta incidència de positius que s'han detectat a les dues residències de gent gran del municipi: 139 (gairebé el 80%). L'índex de contagis ja era molt elevat, però es va acabar de disparar els dies que van obtenir-se els resultats de les PCR dels centres residencials.

"De totes maneres, hem de pensar que dels contagis a les residències, n'hi ha una quarantena que són treballadors, molts veïns del poble. No podem abaixar la guàrdia, perquè les xifres de transmissió comunitària també són molt altes", ha explicat. 

La incidència acumulada de diagnosticats en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants ha augmentat, situant-se en 5.002,39, un total de 478,69 punts. La taxa de reproducció del virus (Rt) baixa per tercer dia i ja no se situa per sobre de 3. Es queda en 2.79 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 

L'Ajuntament de Puig-reig ha reclamat aquesta setmana suport als Mossos per controlar el toc de queda, ja que el poble no té policia local i només disposa de dos vigilants que treballen als matins. "Hem tingut una bona resposta del cos a la petició i hi ha més vigilància, de dia ho tenim bé, però no comptem amb prou personal per patrullar a les nits", ha explicat l'alcalde. 
 

La Biblioteca Guillem de Berguedà fa serveis mínims. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El centre de Puig-reig, aquesta tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Arxivat a