Desestimat el recurs del PPC de Berga per concórrer a les municipals

Joan Antoni López Noguera afirma que el procés continua, ja que així ho permet la LOREG

Aida Morales
01 de maig del 2015
Actualitzat el 02 de maig a les 10:41h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que va presentar el Partit Popular català (PPC) per tal de poder concórrer a les eleccions municipals de la ciutat, segons ha pogut saber NacióBerguedà a través de fonts judicials. Ho ha fet, després que, a principis d'aquesta setmana, s'hagués anunciat que la seva llista no podia ser declarada per falta de candidats com a càrrecs a escollir. Tot va venir, concretament, del fet que el número 14 de la llista popular a la capital del Berguedà també constava com a número 13 de la llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) a Ferrol. 

Davant d'aquest fet, els serveis jurídics dels populars van començar a treballar, alhora que aquesta persona duplicada a les dues llistes presentava la seva renúncia a UPyD. En aquest mateix sentit, el president del partit al Berguedà i cap de llista del PPC a Berga, Joan Antoni López Noguera, afirmava que el “problema” era de la formació de Rosa Díez, perquè aquest candidat duplicat “no ho sabia” i, a més, era amic personal seu. D'altra banda, López Noguera també criticava que, en el seu moment, la Junta Electoral els havia d'haver notificat “l'error” abans que finalitzés el 26 d'abril.

Ara per ara, López Noguera no confirma ni desmenteix aquests extrems i, en aquest sentit, ha anunciat que no farà declaracions. No obstant això, ha declarat a aquest diari que, "si això és així", el procés continuarà al Tribunal Constitucional, ja que ho permet la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG). 
Arxivat a