coronavirus

Gemma Pellicer, directora de la residència Sant Josep de Puig-reig: «La majoria d'avis es troba bé»

La responsable del centre, el més afectat del poble, explica que bona part dels positius (n'hi ha 73) són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu

per Pilar Màrquez Ambròs , Puig-reig , 29 d'octubre de 2020 a les 18:38 |
Residència Sant Josep de Puig-reig, aquesta setmana (arxiu). | ACN
La xifra de contagis a Puig-reig és molt alta, amb 184 positius per proves PCR en 14 dies. És a dir, prop del 5% de la població. Però una part important dels positius de l'última setmana se situen a les dues residències. La més afectada és la residència Sant Josep amb 73 residents i 22 treballadors positius. El centre va superar la primera onada en 'verd', ja que durant els mesos més durs de primavera no va registrar cap cas. 

La directora de la residència Sant Josep, Gemma Pellicer, ha explicat a NacióBerguedà que, després de conèixer l'elevat nombre de casos, el centre ha aplicat els plans de contingència per evitar la propagació del virus, aïllant les persones que són positives i adaptant-ne la sectorització. Pellicer ha dit que "la majoria dels positius són asimptomàtics o bé amb una simptomatologia que és tractable, de manera que en aquest aspecte, de moment, estem bé". Fins ara, el principal problema per al centre ha estat trobar personal per cobrir les baixes dels treballadors. "Hem de poder donar el servei que necessiten els residents. Per això, des del passat cap de setmana, s'ha treballat conjuntament amb l'Ajuntament de Puig-reig, el SOC i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, per buscar personal", ha relatat Pellicer.


"Han respost moltes persones interessades i, per tant, estem molt agraïts, que en situacions així, hi hagi tanta gent disposada a posar-se a treballar", ha afegit. 

Des de Salut ja es va avisar a les residències que no havien tingut casos que eren de més de risc si arribava una segona onada. "Estàvem sense immunitat, ni treballadors ni residents, perquè en aquell moment no es va contagiar cap professional ni tampoc cap usuari", ha afirmat la directora del centre.


Gemma Pellicer ha relatat que els residents estan tranquils, malgrat la situació complicada. A la Sant Josep hi resideixen un total de 112 persones grans. "Ells s'adapten i ara sovint ens diuen: 'ai, quanta feina que teniu!'. Com que la majoria d'avis es troba bé, crec que ho relativitzen. Els anem explicant com està tot plegat", ha indicat. 

"La situació d'alta transmissió del virus al poble ha quedat reflectida dins de la residència. Com que hi ha molts asimptomàtics, és fàcil que d'inici hi hagi hagut un contagi elevat. Ens preocupa, però és el que hi ha i sabem el que hem de fer. Esperem que tot es vagi solucionant: cada dia que passem, és un dia que guanyem", ha sentenciat Pellicer. "Si els usuaris no empitjoren i continuen sense símptomes o amb simptomatologia lleu, és molt bona senyal", ha apuntat. 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació