1 de 10
coronavirus

Les sis unions de botiguers sumen esforços per crear la Federació del Comerç del Berguedà

Les UBIC de la comarca s'uneixen per fer front "a la situació complicada" que travessa el sector per la pandèmia de la Covid-19

Un dels aparadors adherits a Berga Comercial (arxiu). | Cedida
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 29 d'octubre de 2020 a les 17:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les sis associacions de botiguers i comerciants de la comarca del Berguedà s'han unit per crear la Federació del Comerç del Berguedà. Les UBIC de tot el Berguedà volen sumar esforços per fer front "a la situació complicada que travessa el sector comercial de la comarca": amb una baixada del consum i del poder adquisitiu del consumidor i amb l'augment del deute per la part empresarial. 

En un comunicat, han exposat que s'uneixen en un mateix ens per "afrontar els grans reptes de futur", perquè "només podem progressar si entenem el sector comercial des d'un punt de vista comarcal". La Federació del Comerç Berguedà (FCB) engloblarà 420 negocis entre comerços, establiments d'hostaleria i de serveis.


Els sota signants de l'acord són els respectius presidents de l'Associació de Comerciants de Bagà, la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga (Berga Comercial), la Unió de Botiguers i Comerciants de Casserres, la Unió de Botiguers i Comerciants de Gironella, la Unió de Botiguers i Comerciants d'Olvan i Cal Rosal, i la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig.

Les associacions animen a aquells municipis que, per la seva mida, puguin crear una UBIC, "que ho facin i s'adhereixin a la FCB". També encoratgen als municipis més petits, "a buscar algun tipus d'unió, sinergies i coordinació per així, també, tenir representació a la federació". Tot i la suma de les unions de botiguers, l'activitat de cada UBIC dins el seu municipi seguirà com fins ara, "tant en la gestió de campanyes locals, subvencions, gestió d’associats i la interlocució amb el seu respectiu Ajuntament i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà". 


La Federació del Comerç del Berguedà pretén ser una entitat per abordar els grans projectes de comerç comarcal com la "modernització" i la "digitalització" per al rellançament dels negocis en època de crisi sanitària, conscients que aquest és un repte "que necessita suport tècnic i professional". També es vol facilitar la "recerca d'ajudes econòmiques", i la presa "de posicionaments conjunts sobre problemàtiques comarcals". 

Els botiguers reclamen l'adhesió, com a membre de ple dret, a l'Agència de Desenvolupament, per tal de "participar a augmentar la competitivitat i el desenvolupament global de la comarca del Berguedà (tal com recullen els estatuts de l’ADB)". L'objectiu és "aportar la visió del comerç, un sector fonamental pel desenvolupament de la comarca" i en el futur, fins i tot, "realitzar campanyes globals en l'àmbit comarcal". 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
 

 

Participació