L'Ajuntament de Berga no debatrà a l'últim Ple la moció de suport al «Teti»

El consistori berguedà considera que la moció no s'adequa als objectius estatutaris del Casal Panxo

Redacció
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 01 de maig a les 9:20h
Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga
Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga | Aida Morales

Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga Foto: Aida Morales


L'Ajuntament de Berga no debatrà, finalment, la moció que es va presentar des del Casal Panxo per donar suport al jove berguedà Sergi Rodríguez 'Teti', que s'enfronta a una pena de presó de quatre anys i nou mesos per, suposadament, haver donat un calbot al regidor del Partit Popular català (PPC), Joan Antoni López Noguera, durant el passacarrers de Patum del 2011. 

Segons han explicat a aquest diari, el consistori berguedà ha desestimat la moció, ja que considera que, aquesta, no s'adequa als objectius estatutaris del casal juvenil. En qualsevol cas, però, des del Casal Panxo han denunciat la "discrecionalitat" amb què s'aproven o no determinades mocions, i han defensat que, a més de ser un militant de l'organització, Rodríguez també és un jove, i la defensa i treball per aquest col·lectiu és un dels objectius del Casal Panxo. 

Membres del Grup de Suport al 'Teti' van presentar la moció el passat 20 d'abril a l'Ajuntament, amb l'objectiu que es pogués debatre a l'últim Ple abans de les eleccions municipals de Berga. Amb això, pretenien que els ciutadans poguessin conèixer el posicionament de cada grup polític respecte de la causa oberta contra el militant de l'Esquerra Independentista. 

A la moció, condemnaven “l'absurditat” de la petició de pena, tant de l'acusació com de la Fiscalia, i afirmaven que, en qualsevol cas, el paper de López Noguera al passacarrers, no era en l'exercici de les funcions de regidor. D'altra banda, denunciaven que aquest fet, en un primer moment qualificat com una falta penal, finalment s'hagués tractat com un delicte, i adjudicaven aquesta “sobredimensió” a les “pressions exercides des del poder espanyol”.

En aquest cas, el Casal Panxo ha lamentat la decisió de l'Ajuntament de Berga,  ja que la moció estava recolzada per diverses entitats, partits i associacions, tant de la ciutat com de Catalunya. Entre aquestes, Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical, la Candidatura d'Unitat Popular, Arran, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, l'Ateneu Llibertari del Berguedà, Piolet Negre, Ràdio Pinsania, Cop de Garrot, l'Assemblea Nacional Catalana de Berga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Berguedà, els Castellers de Berga, el Casal Panxo i l'Agrupació Teatral la Farsa. A més, aquesta mateixa moció s'havia aprovat als plens municipals dels ajuntaments de Cercs i Casserres, així com a Sallent, Navàs i Artés (Bages).
Arxivat a