Preocupació a les escoles petites pel repartiment dels àpats de les beques menjador en cas de confinar aules

L'alcaldessa de La Quar i consellera comarcal a l'oposició, Marta Puigantell (ERC), proposa al Consell utilitzar el taxi del transport escolar per fer arribar els menús a les famílies

29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:20h
Escola d'Olvan (arxiu).
Escola d'Olvan (arxiu). | Aj. Olvan
Hi ha moltes escoles de pobles del Berguedà (la majoria rurals) que reben cada dia alumnes de poblacions veïnes on no hi ha centre educatiu. Per exemple, l'Escola d'Olvan de la ZER Baix Berguedà té, entre altres, alumnes del nucli de Cal Rosal, La Quar i de Sagàs. A aquests centres els preocupa què passarà amb el repartiment dels àpats de les beques menjador si la Covid-19 els obliga a confinar aules. Així ho ha expressat l'alcaldessa de La Quar i consellera comarcal d'ERC, Marta Puigantell, al ple comarcal, a l'oposició. 

El Govern català va anunciar des d'un primer moment que repartiria igualment el menjar a les famílies en cas de confinament d'una aula o escola. Però la qüestió es complica quan hi ha alumnes que no són del mateix poble i les famílies s'han de desplaçar diàriament fins el centre per recollir l'àpat. "Encara que es confini algun grup, els nens que tenen beca de menjador, poden anar a buscar l'àpat, però a Olvan, com que és una escola petita, hi ha molts nens de fora, d'altres pobles", ha afirmat Puigantell. Per això, s'ha preguntat "si el Consell havia pensat alguna manera de resoldre-ho? Perquè hi ha moltes famílies que no tenen cotxe, i no tenen cap manera d'agafar el menú".

La consellera del grup d'ERC ha proposat utilitzar el taxi que fa el transport escolar. "Potser es podria demanar a aquest taxista que fes arribar els menús a un sector de Cal Rosal i les famílies els anessin a buscar allà, i igualment amb Sagàs i La Quar", ha dit. "Cal tenir-ho una mica lligat, perquè, si s'ha de confinar, pugui funcionar des del primer dia", ha afegit Puigantell.

La consellera comarcal d'Educació, Araceli Esquerra, ha indicat al plenari que la competència en aquesta qüestió la té la Generalitat, "i per això estem en contacte constant amb serveis territorials per anar coneixent com ho gestionen". "La veritat és que ni ells ho tenen molt clar, però hi estem a sobre", ha assegurat. Araceli Esquerra ha constatat que "és un tema que preocupa bastant a diferents escoles".