Dos museus berguedans, entre els 10 més visitats de la Ciència i la Tècnica

El Museu de les Mines de Cercs rep el 2014 més de 24.400 visites i el de la Colònia Vidal més de 16.200

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:22h
Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n'Hug
Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n'Hug | Patrimoni Industrial

Visita guiada al Museu de les Mines de Cercs Foto: Museu de les Mines de Cercs


El Museu de les Mines de Cercs i la Colònia Vidal de Puig-reig són dos dels recursos turístics inclosos dins del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) més visitats aquest 2014. Sobretot, el relacionat amb la mineria que, en aquest darrer any, ha rebut un total de 24.432 visites, el que el situa en la sisena posició per sota del Museu del Molí Paperer de Capellades i del Museu del Suro de Palafrugell. 

Pel que fa a la Colònia Vidal, s'inclou dintre dels 10 primers ja que, justament, està en la desena posició amb 16.208 visitants el darrer any. El Berguedà, però, també recull un altre centre d'interpretació destacat que, malgrat que tingui menys visitants, integra la 13a posició del rànquing dels 26 museus, i que és el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug, amb 9.928 visites. 

En el seu conjunt, i segons ha manifestat el Departament de Cultura de la Generalitat, els 26 museus de la Ciència i de la Tècnica han registrat aquest 2014 més de 437.000 visites, el que representa un 25% més que durant l'any anterior. Tots aquests tenen, com a peculiaritat, que expliquen el procés i la història de la industrialització a Catalunya, mitjançant les seves col·leccions i la museïtzació de diferents activitats productives. 
 

Fàbrica de Ciment Asland de Castellar de n'Hug Foto: Patrimoni Industrial