La patronal berguedana reclama una injecció important de diners a les empreses per evitar tancaments de negocis

El president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, i representants de l'entitat patronal, s'han reunit amb la delegada del Govern, Alba Camps

28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:06h
Reunió de la delegada del Govern Alba Camps amb representants de la patronal berguedana.
Reunió de la delegada del Govern Alba Camps amb representants de la patronal berguedana. | ACEB
El president de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, i representants de l'entitat patronal, així com de l'ACEBSuma, la comissió de dones del teixit empresarial del Berguedà, s'han reunit, a principis de setmana, amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, per parlar sobre la situació econòmica i empresarial actual del Berguedà. Han advertit a la delegada que cal "una injecció important de diners a les empreses" per evitar el tancament de més negocis. 

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, ha explicat a NacióBerguedà que han transmès a la delegada del Govern que "aquesta és una situació molt complicada" per a les empreses. "Els hem expressat que els ajuts han de ser importantíssims i han de ser ajuts directes", ha apuntat Serarols. "Entenem la bona voluntat i som conscients de les limitacions de la Generalitat, però hem de dir que els ajuts que han sortit per als àmbits de la restauració i l'estètica no són suficients", ha reblat el representant de la patronal. Serarols s'ha mostrat convençut que "les mesures sanitàries han de ser dràstiques", però ha alertat que, si és així, "les ajudes econòmiques han de ser paral·leles i ser contundents". 

"Hem expressat aquesta i altres peticions com la d'ampliar la moratòria de les línies de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), però des de la consciència que en alguns punts, com aquest últim, el Govern català no pot fer-hi res, perquè no en depèn", ha matisat Serarols. 

D'altra banda, Josep Maria Serarols ha exposat que "hem fet una certa crítica a l'executiu català perquè creiem que l'administració ha de treballar perquè les incerteses siguin mínimes i en qualsevol cas no ha d'alimentar la confusió, entenent que no és fàcil governar en un moment tan greu com aquest".

"Li hem expressat que hi ha moments que les contradiccions que hi ha causen encara més desconcert als empresaris. Per exemple, el que ha passat amb el conseller Homrani assegurant que el teletreball ja era obligatori a Catalunya i anunciant sancions, i posteriorment sent corregit per la consellera Budó", ha dit Serarols. "La incertesa és màxima però demanem que no s'alimenti encara més des del Govern. Necessitem mesures clares que no siguin interpretables", ha afegit.

Serarols ha volgut destacar que va ser la mateixa delegada Alba Camps qui els va demanar una reunió per analitzar la situació actual i prendre el pols del teixit econòmic davant la segona onada de la pandèmia. "Amb la delegada hi tenim un contacte molt freqüent, des d'un caràcter completament col·laboratiu i amb l'avantatge que ella ho coneix tot de primera mà", ha admès. 

"La nostra preocupació és que sembla claríssimament que tot just estem a l'avantsala d'una crisi més greu", ha raonat Serarols. "Empresaris i treballadors tenen un desgast psicològic fortíssim, però també s'arrossega l'endeutament i el desgast econòmic de la primera onada; hem arribat aquí sense que hi hagi uns ajuts contundents per poder-ho afrontar amb una certa tranquil·litat", ha lamentat Josep Maria Serarols.

La falta d'ajuts per al sector de l'agroalimentació

La indústria alimentària ha crescut molt els últims anys al Berguedà. Per això, la patronal berguedana ha demanat al Govern català més ajuts directes per al sector. Josep Maria Serarols ha destacat que "hi ha petits productors del sector agroalimentaris que estan veient-se molt perjudicats pel tancament de la restauració, i en canvi no hi ha línies d'ajut".

"Si hi ha línies d'ajut a través del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) són súper sofisticades i complexes, per tant, es deixa orfe de suport econòmic a molts petits empresaris de la comarca", ha constatat Serarols.
Arxivat a