L'Ajuntament de Cercs denuncia una pintada al pont medieval de Pedret

La construcció data de l'any 983 i forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:30h
Pintada al pont medieval de Pedret.
Pintada al pont medieval de Pedret. | David Pons

Pintada al pont medieval de Pedret. Foto: David Pons


L'Ajuntament de Cercs ha denunciat als Mossos d'Esquadra l'aparició d'una pintada grafiti al pont medieval de Pedret, que data de l'any 983 i forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat a NacióBerguedà que "després de comprovar que hi havia la pintada, dimarts vam presentar denúncia als Mossos i ja hem contactat amb una empresa especialitzada perquè s'ho vingui a mirar i determini com ho podem treure". 

L'Ajuntament de Cercs també ha avisat dels fets a l'àrea de Patrimoni de la Generalitat. "Per posar-los en coneixement i demanar assessorament per treure la pintura, tenint en compte que aquesta obra és un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i d'especial protecció", ha dit Jesús Calderer. A la pintada, que ha aparegut aquesta setmana sota una de les voltes del pont, s'hi pot llegir la signatura 'Vanck'. 

La creixent afluència de persones a la zona de Pedret ja va obligar els ajuntaments de Berga i Cercs a prohibir l'accés en cotxe durant els caps de setmana d'estiu.