El toc de queda obliga a adaptar horaris de concerts i espectacles al Berguedà

Els concerts de Pau Vallvé i el duet Magalí Sare & Sebastià Gris, a Berga, i l'esperat espectacle d'Obeses i la Cobla Berga Jove, a Gironella, s'avancen a les 19 hores

27 d'octubre del 2020
Actualitzat el 28 d'octubre a la 13:16h
Concert d'Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d'Obeses a l'Atlàntida de Vic (arxiu).
Concert d'Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d'Obeses a l'Atlàntida de Vic (arxiu). | Joan Parera
El toc de queda ha obligat a reprogramar alguns dels concerts i obres de teatre previstos per la tardor al Berguedà per respectar les noves imposicions horàries de la pandèmia. 

L'Ajuntament de Berga ha avançat l'horari de dos dels espectacles que formen part de la programació cultural de tardor per adaptar-se a les restriccions de mobilitat. En concret, es tracta dels concerts de Pau Vallvé i el duet Magalí Sare & Sebastià Gris. Les actuacions es faran a les 19 hores, en comptes de les 21 h, segons ha informat el consistori. El web per comprar les entrades es pot trobar en aquest enllaç. 

La resta de propostes culturals de tardor de la capital de comarca (Pep Bou Experiències, La nena dels pardals, Els Brugarol i El silenci dels telers) mantenen l'horari previst, a les 18 hores, perquè aquest ja s'havia fixat d'acord amb possibles restriccions. "És molt difícil programar cultura, sobretot en aquesta situació. En la mesura del possible, hem ajustat la majoria d'obres perquè acabin abans", va explicar fa uns dies la regidora de Cultura, Roser Valverde, en la presentació de la programació al Teatre Municipal de Berga (consulta aquí el cartell complet de propostes teatrals i concerts).

Gironella ha avançat també l'hora de l'espectacle estrella del Culturitza't de tardor: el concert d'Obeses amb la Cobla Berga Jove. Si les mesures de toc de queda es mantenen, es farà al pavelló de la vila a les 19 hores, en comptes de les 21.30h. 

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha constatat a NacióBerguedà que "amb les noves restriccions del Govern català hem de readaptar-nos". "Mentre no ens ho prohibeixin, seguirem cameleònics total en aquest sentit. Ens adaptarem a les normatives que vagin sortint, dia a dia", ha defensat Vall. 

"La participació de músics de tot Catalunya a l'espectacle d'Obeses fa que haguem d'avançar l'horari perquè puguin tornar a casa dins del temps previst i puguin tenir un retorn tranquil amb el corresponent desmuntatge", ha dit Vall. "En canvi, la resta d'activitats culturals mantenen l'horari, perquè estem parlant de poca quantitat de persones sobre l'escenari, i amb l'horari que s'ha marcat d'inici (18 h) i el marge de temps que es dona per tornar a casa, tothom té temps suficient per complir amb el toc de queda", ha apuntat. La programació completa de tardor de Gironella es pot consultar en aquest enllaç. 
Arxivat a