L'Agència obre una borsa de treball per incorporar personal a residències

L'ens ha fet una crida a gerocultors, auxiliars d'infermeria i infermers

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 26 d'octubre de 2020 a les 17:36 |
Personal d'una residència per gent gran (arxiu). | Santi Martorell
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha obert una borsa de treball per trobar personal per les residències, l'Hospital Sant Bernabé de Berga i els serveis d'atenció domiciliària (SAD) davant els efectes que comença a tenir la segona onada del coronavirus. Aquesta borsa s'ha creat d'entrada per trobar gerocultors, infermers i auxiliars d'infermeria.
 

Tant a la residència Sant Bernabé de Berga com a les de Sant Josep i Mont Martí de Puig-reig hi ha positius per Covid-19 entre el personal. Això ha comportat la contractació de personal per cobrir les baixes esmentades que s’ha pogut fer a través de la borsa de personal sanitari i de neteja que ha activat l'Agència de Desenvolupament.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha destacat a NacióBerguedà la voluntat de l'ens de coordinació amb els municipis per tal que la borsa pugui ser una eina que es faci servir a mesura que sorgeixin necessitats. "A dia d'avui estem cobrint les demandes que hi ha, sempre deixem gent a la borsa per emergència. Procurem que la borsa no es quedi mai a zero, perquè si hi ha un brot es pugui cobrir el personal com més aviat millor", ha apuntat Vall. "És una situació molt complicada que sabem que anirà canviant dia a dia", ha afegit.
 
Des dels diferents canals de difusió de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà s'ha fet una crida "a persones que no tinguin coneixements en l'àmbit sanitari per desenvolupar tasques de neteja i atenció a la llar; persones que encara estiguin estudiant formacions relacionades amb l'àmbit sanitari i els serveis socials; persones que tinguin experiència en aquests sectors però que no tinguin titulació; persones jubilades d’aquests sector els últims 2 anys; i, sobretot, professionals titulats en aquests sectors com infermers, auxiliars d’infermeria, integradors socials, treballadors socials i professionals de l’atenció sociosanitària a persones dependents". 

No és la primera vegada que l'Agència de Desenvolupament del Berguedà crea una borsa de treball per cobrir la necessitat de professionals sanitaris per la pandèmia. El març passat ja en va posar en marxa una de similar. 

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació