La residència Sant Bernabé té més de la meitat d'usuaris i una desena de treballadors positius per Covid-19

L'Ajuntament de Berga ha convocat per aquest dilluns una roda de premsa per actualitzar la informació sobre la situació de la residència

25 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:38h
Treballadores de la residència Sant Bernabé el mes de juny (arxiu).
Treballadores de la residència Sant Bernabé el mes de juny (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs

La residència Sant Bernabé de Berga té més de la meitat d'usuaris i una desena de treballadors que han donat positiu per les proves PCR i que es troben en aïllament, segons han pogut confirmar des de la gerència del Departament de Salut a la Catalunya Central a NacióBerguedà. Després del cribratge que es va fer dimecres, s'han detectat uns 36 positius del total de 54 usuaris i hi ha una desena de treballadors aïllats amb positiu, tot i que encara quedaria per saber algun resultat. El diari Regió7, que ha avançat la notícia, ha informat també aquest diumenge de dos usuaris hospitalitzats.

Dimarts es van confirmar 6 positius amb coronavirus i, a partir d'aquí, es va activar l'alerta que va fer que dimecres tots els residents se sotmetessin a les proves PCR. Des del centre residencial s'ha procedit a sectoritzar l'edifici de manera que s'ha dividit la residència en diferents espais, les persones positives i els espais de les persones pendents de resultats i negatives. Així mateix, s'ha deixat un espai lliure, net, perquè cada treballador es canvi les EPIs, seguint així tots els protocols que marquen les autoritats sanitàries. 

L'Ajuntament de Berga ha convocat per aquest dilluns una roda de premsa per actualitzar la informació sobre la situació de la residència. 

Divendres passat al matí l'alcaldessa de Berga va participar en una reunió conjunta amb afers socials, el centre d'atenció primària, epidemiologia i salut pública per treballar tots els protocols que s'han de seguir a la residència els propers dies. La batllessa Montse Venturós va fer una crida a la responsabilitat per aturar el ritme de contagis al Berguedà i, a la vegada, va explicar que, des de la residència, es treballava per aplicar tots els protocols "i evitar el màxim que aquests contagis vagin a més".

 

Arxivat a