Es disparen els ingressos per coronavirus a l'hospital de Berga, on ha mort un pacient la darrera setmana

A partir d'aquest dissabte, el centre hospitalari tornarà a restringir les visites i s'incrementaran les visites telefòniques pel que fa a l'activitat programada

23 d'octubre del 2020
Actualitzat el 24 d'octubre a les 21:59h
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga.
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Hospital Sant Bernabé té 16 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, segons ha informat el centre en un comunicat. Durant aquesta setmana, els casos s'han disparat. En els últims set dies, han ingressat un total de 12 pacients per Covid i hi ha hagut 1 defunció. La setmana passada hi havia 5 positius. Pel que fa al personal sanitari, actualment n'hi ha 1 amb diagnòstic de coronavirus. 

El risc de rebrot continua enfilant-se i se situa en els 540,38 punts, gairebé 200 punts més en pocs dies. El de la setmana del 10 al 17 d'octubre era de 358,88. La Rt també puja fins els 1,72 i s'acumulen 89 nous casos confirmats per PCR. 

Noves restriccions a l'hospital

A causa de l'augment de casos hospitalitzats a l’Hospital Sant Bernabé com a conseqüència de l’actual evolució de la pandèmia de Covid 19, els responsables del centre han pres un seguit de mesures extraordinàries "per continuar garantint al màxim la seguretat tant dels pacients com dels professionals sanitaris". A partir d'aquest dissabte, 24 d'octubre, es tornaran a restringir les visites a tot el centre hospitalari i només estaran permeses en aquells casos de final de vida o en situacions excepcionals. 

Pel que fa a l'activitat programada, s’incrementaran les visites telefòniques en tots aquells casos que sigui possible per evitar el màxim els desplaçaments al centre hospitalari, i només es permetrà l'entrada d’un acompanyant en cas de pacients menors d'edat o persones dependents en el moment de la vista. L'activitat quirúrgica mantindrà la programació prevista. 
 
Aquestes mesures seran avaluades en tot moment i en cas que es consideri necessari, podran ser modificades.  Els responsables de l'Hospital Sant Bernabé asseguren en el comunicat que són  conscients "de la repercussió que tenen aquestes mesures, tant per als pacients com per als seus familiars, però es valoren com a totalment necessàries en aquest moment". 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha fet aquest divendres una crida a la responsabilitat per prevenir l'elevat ritme de contagi a la comarca. "Tot apunta a aquest repunt molt elevat de casos, no només a la comarca, sinó al país. Són xifres elevades de contagi i hem de llançar un missatge d'advertiment a la població perquè tingui molt en compte totes les mesures de seguretat que han de permetre que aturem el ritme vertiginós de contagis", ha afirmat Venturós.