Salut tanca definitivament el consultori de Cal Rosal per motius de seguretat

El Departament justifica la decisió per les deficiències que presenta el local

23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:36h
L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat (arxiu).
L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament d'Olvan ha informat aquest divendres que el departament de Salut ha tancat definitivament el consultori de Cal Rosal per motius de seguretat. 

El CatSalut ha enviat un informe a l'Ajuntament d'Olvan en què explica que el consultori local de Cal Rosal "no compleix amb les disposicions mínimes de seguretat i salut que han de complir els llocs de treball, ni amb les mesures establertes en la norma bàsica de l'edificació i el reglament de baixa tensió". L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha explicat a NacióBerguedà que les deficiències que presentava el local eren conegudes de fa temps. "És un tema que sabem de fa molts anys, que s'ha de solucionar. Ara, davant l’empitjorament de la situació sanitària, el departament de Salut ha adoptat la mesura", ha dit Prat. 

"Aquesta és una situació de mancances estructurals de l'edifici que era coneguda en anteriors mandats", ha reiterat el batlle.

Des de l'Ajuntament d'Olvan es proposa reubicar el consultori de Cal Rosal a un altre espai amb unes condicions adequades per continuar prestant aquest servei. "No volem que el local sigui una excusa per reduir serveis al municipi, demanem que el Departament de Salut sigui honest i ens digui si és una qüestió de l'estat del local o no volen atendre a Cal Rosal", ha afirmat Prat. Per això, plantegen oferir-los un altre espai que sigui adequat, "i que ens diguin si l'acceptarien". La primera opció és el Local Social, però se n'estan estudiant altres. 

De moment, el consultori d’Olvan romandrà obert per a tota la població del municipi, tot i que, el servei a domicili que s’ha fet fins ara es mantindrà, i serà prioritari per segons quins pacients amb problemes de mobilitat. El consultori d'Olvan obre els dimarts, dijous i divendres de 8 a 15 hores. "És cert que la cobertura al poble la tenim, però pesa molt el tancament de Cal Rosal. Ens falta un punt de diàleg per saber quines cartes tenim sobre la taula a Cal Rosal. Si realment ens posaran facilitats perquè els puguem oferir un altre espai o no", ha assegurat.