DIGUES LA TEVA

«El pacte CUP-ERC clarifica l'espai polític a Berga»

Article d'opinió del regidor del PSC, Abel García, sobre l'acord de cupaires i republicans per governar plegats fins a final de mandat

per Abel García , Berga, 23 d'octubre de 2020 a les 15:03 |
El regidor socialista Abel García intervenint al ple de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Com a regidor–portaveu del grup socialista a l'Ajuntament de Berga, considero positiu el pacte CUP–ERC, pel que té de clarificació de l'espai polític i deixa els grups d'oposició sense un element distorsionador com era ERC. Un grup capaç de votar a favor, en contra o abstenir-se, en qüestions molt similars. Era i és un partit imprevisible.

El pacte, fet de pressa i corrents, i amb ben poca transparència, inicia el recorregut amb un acord excepcional, en un moment excepcional. La pujada lineal d'un 10,8% del rebut de l'IBI. No trobarem cap altre ajuntament en tot el país, que en un moment tan dur, tan difícil de superar, imposi un augment 10 vegades superior al de la previsió d'IPC per a l'any vinent.


Les presses es veuen per haver pactat aquest punt primer, i després ja aniran perfilant la resta d'acords, diuen, per impulsar un canvi estratègic de la ciutat, en clau d'esquerres.
Ho sento, però considero que el progressisme autèntic, el representem els socialistes, vistes les mesures i propostes dels darrers 5 anys. I no serà la presència d'ERC en el govern, la que promogui polítiques esquerranes. Ben aviat, ho veurem. De fet, ho hem vist, amb la pujada estratosfèrica de l'IBI. Una pujada feta en temps de descompte i amb un ultimàtum el dia anterior per entrar a govern a canvi de la mesura. La meva pregunta, després d'escoltar al regidor Camps, parlant d'ous i gallines i que aquesta era l'única sortida possible, quin hauria estat el seu argument davant d'una negativa de la CUP? Per què condiciona la pujada de l'IBI per entrar a Govern si no hi ha cap més sortida?.


I és que la política impositiva, ha d'anar acompanyada de la bona gestió. Una gestió austera, capaç de suprimir totes les despeses inútils i treure el màxim profit de les ajudes externes (Consell Comarcal, Diputació, Generalitat, Govern central, i UE), i un cop, si es fa la feina i es reben, no les posem en perill per mala gestió, cosa que pot passar amb les actuals obres del Polígon de la Valldan.

El govern de Berga està molt lluny d'aquesta gestió modèlica. Millorarà amb el pacte? Ben aviat, ho veurem, però després d'un any i mig de mandat, que per unes raons de presses econòmiques, s'hagi proposat un pacte, no indica bons auguris.

En tot cas, estarem atents a veure el contingut del pacte, i els canvis d'estratègia que s'han anunciat. Sóc ben poc crèdul en veure canvis, i encara menys, de caràcter progressista. Però, ho valorarem després dels 100 dies de rigor. Malgrat tot, la mà estesa i la voluntat d'entesa hi seguirà sent com ho ha estat des del meu primer dia al consistori.

Ara, el que puc assegurar és que l'autèntica oposició, a l'Ajuntament de Berga, queda més clarificada

Abel García Marin, regidor-portaveu del Grup Municipal Socialista a Berga
Berga, 23 d'octubre de 2020


 
Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a redaccio@naciobergueda.cat, seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones

 

Participació