La residència Sant Bernabé, pendent dels resultats de les PCR després dels primers positius

Aquest dimecres es va realitzar un cribratge massiu al conjunt de treballadors i residents, i a hores d'ara tothom està aïllat a les seves habitacions

23 d'octubre del 2020
Actualitzat el 25 d'octubre a les 19:16h
Residència Sant Bernabé (arxiu).
Residència Sant Bernabé (arxiu). | FHSB
El coronavirus també ha entrat a la residència Sant Bernabé de Berga. Pendents de l’arribada dels resultats del cribratge massiu a personal i treballadors d'aquest dimecres, l’alcaldessa Montse Venturós ha informat que, des de dimarts, el centre residencial ha activat tots els protocols per evitar el contagi entre usuaris. 

Segons fonts consultades, dimarts es van confirmar 6 positius amb coronavirus i, a partir d'aquí, es va activar l'alerta que va fer que dimecres tots els residents se sotmetessin a les proves PCR. L'Ajuntament de Berga ha informat que efectivament s'han detectat els primers casos al centre, però sense especificar quants. La residència no ha necessitat demanar reforços per afrontar aquesta situació. 

L'alcaldessa ha destacat que "des del primer moment hem treballat per sectoritzar l'interior del centre i s'han seguit tots els protocols adients". Segons ha assegurat Venturós, "està tothom a les seves habitacions i no sortirà ningú". Per una banda, "el que s'ha fet és sectoritzar de manera que es pugui dividir la residència en diferents espais, les persones positives i els espais de les persones pendents de resultats i negatives". De l'altra, s'ha deixat "un espai lliure, net, perquè cada treballador es canvi les EPIs. Hem de seguir tots els protocols que marquin des de salut pública i epidemiologia", ha recalcat la batllessa. 

L'equip interdisciplinari de la residència Sant Bernabé va prendre la decisió de mantenir els residents a la seva habitació i evitar l'ús dels espais comuns, com a prevenció fins a conèixer els resultats de les proves. 

Les residències 'verdes' de la primera onada, en alerta

La residència Sant Bernabé no havia tingut cap positiu de coronavirus en la primera onada.  Però Montse Venturós ha afirmat que l'actual és una situació que no descartaven. "En les reunions de seguiment de la regió sanitària de la Catalunya Central que es fan cada quinze dies ja s'alertava de què totes aquelles residències que havien sigut 'verdes' durant la primera onada, aquesta vegada els hi podia tocar", ha dit Venturós. 

En la primera onada, la residència de les Germanetes, l'altre centre residencial que hi ha a la ciutat, sí que va viure una situació preocupant, per bé que molts dels infectats van resultar asimptomàtics. Montse Venturós ha dit que en aquesta altra residència "per les informacions que tenim, la situació està controlada".