La CUP i ERC estableixen les bases de l'acord per governar plegats en coalició a Berga

L'objectiu, segons han avançat en un comunicat, és "poder consolidar canvis estratègics de ciutat en clau d'esquerres"

22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:02h
L'alcaldessa Montse Venturós i el portaveu d'ERC, Ramon Camps, en el ple de constitució de l'Ajuntament de Berga l'any 2019 (arxiu).
L'alcaldessa Montse Venturós i el portaveu d'ERC, Ramon Camps, en el ple de constitució de l'Ajuntament de Berga l'any 2019 (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La CUP i ERC han establert les bases de l'acord que els ha de permetre tancar el pacte per governar plegats a Berga fins a final de mandat, segons han informat en un comunicat conjunt. L'objectiu, segons han avançat, és "poder consolidar canvis estratègics de ciutat en clau d'esquerres, amb un consens més ampli i amb una majoria clara treballant en pro del bon funcionament de la ciutat".

Ambdues formacions asseguren que "l'estabilitat que aporta aquest acord entre els dos grups municipals, i que dota de 10 regidors el conjunt de l’equip de govern, ha de permetre treballar molt més focalitzats en qüestions estratègiques; amb la clara voluntat que perdurin més enllà d’aquesta legislatura i que esdevinguin projectes de ciutat en la seva totalitat". 

La base dels acords que s'han formulat per fer possible aquest pacte de legislatura són, d'entrada, tres. D'una banda, que ERC s'incorpori al govern amb l'entrada dels seus regidors, sense que suposi "cap cost addicional per l'Ajuntament de Berga". De l'altra, que els republicans s'acullin al codi ètic de la CUP. I finalment, "treballar conjuntament les ordenances fiscals i els pressupostos municipals per garantir l’equilibri entre despeses i ingressos i el bon funcionament de la ciutat per poder abordar les prioritats estratègiques que prioritzem per l'any 2021".

Aquest és el marc en el qual neix l'acord entre ambdós grups municipals i la base, afirmen, sobre la qual s'està treballant per tal d'establir "un pacte de legislatura sòlid que garanteixi una estabilitat", segons el comunicat.
 
El govern de la CUP disposa, des de les últimes eleccions, de 8 regidors. Aquesta és una majoria àmplia, però no absoluta. Esquerra Republicana té 2 regidors, que poden consolidar la governabilitat de la ciutat. Amb l'acord, l'executiu local ostentarà 10 dels 17 regidors del plenari de la corporació. I Junts per Berga, amb 6 regidors, i el PSC 1, es queden en una oposició en minoria. 

L'entesa assegura, en primer lloc, els vots necessaris per aprovar la pujada de l'IBI del 10,8% que s'ha de votar al ple aquesta tarda en un ple extraordinari.
 
Arxivat a