El govern de Berga es planteja refinançar el deute dels crèdits ICO més enllà de 2025

El regidor d'Hisenda destaca que el propòsit de renegociar els terminis del retorn del deute és sobretot "pagar-lo més tranquil·lament" per invertir en la ciutat

22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:35h
El regidor d'Hisenda de Berga, Marià Miró, aquest dijous en roda de premsa.
El regidor d'Hisenda de Berga, Marià Miró, aquest dijous en roda de premsa. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Berga planteja obtenir un refinançament del deute amb els bancs, que possibiliti pagar els diners que es deuen dels crèdits ICO fins més enllà de 2025 i tenir més marge per invertir en la ciutat. "La nostra voluntat és agafar una mica d'oxigen, i tenir aquests diners per la ciutat, pel barri vell i per tirar endavant projectes", ha explicat el regidor d'Hisenda, Marià Miró. 

El deute a llarg termini de l'Ajuntament de Berga és de 8,2 milions d'euros, i d'aquests n'hi ha 4,7 milions que són els que es corresponen als crèdits ICO, que es van demanar per fer la renovació de l'enllumenat i pel teatre municipal. 

El govern de la CUP ha anat liquidant cada any 2 milions d'euros del deute municipal amb els bancs. Però la intenció de l'executiu local de cara a l'any 2022 és refinançar el deute dels crèdits ICO. Aquests tenen actualment vigent una carència pels anys 2020 i 2021 que permet que durant aquest període el consistori no hagi de pagar, però amb la perspectiva de liquidar-ho tot el 2022 i el 2023.

Marià Miró ha dit que el propòsit del renegociar els terminis del retorn del deute és sobretot "pagar el deute més tranquil·lament", perquè "la ciutat no pot estar 8 anys tornant 2 milions euros anuals". La voluntat de refinançar el deute compta amb el vistiplau de l'assemblea de la CUP, segons ha avançat Miró.

Aquesta intenció suposa un canvi d'estratègia del govern local de la CUP respecte a l'anterior mandat durant el qual l'aleshores regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, feia èmfasi en la prioritat d'eixugar del tot el deute i fer net. Marià Miró ha destacat que "el mandat passat es va fer una gran feina de contenció de les despeses i les ganes d'eixugar el deute hi continuaran sent, però les inversions a la ciutat també calen". 
 
Arxivat a