Els diners recaptats en la campanya per ajudar l'Arlet es destinaran a la recerca sobre el neuroblastoma

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona comença un nou projecte de recerca d'aquest càncer del desenvolupament, gràcies a la campanya "Tot és possible"

22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:15h
L'acte de lliurament dels fons i signatura del conveni es va celebrar a l'Hospital Sant Joan de Déu.
L'acte de lliurament dels fons i signatura del conveni es va celebrar a l'Hospital Sant Joan de Déu. | Cedida
L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona té un nou projecte de recerca del neuroblastoma en marxa gràcies a la Beca Arlet Vila, finançada per la família de la petita i la seva iniciativa "Tot és possible". Els 120.000 euros que aportaran durant cinc anys permetran buscar nous tractaments per als neuroblastomes més agressius.

La Roser i el Genís, els pares de l'Arlet, van engegar una campanya de captació de fons per poder finançar el tractament de la seva filla als Estats Units, amb la col·laboració de l'Associació Nen i de tota la comarca del Berguedà. Però l'Arlet va morir el passat mes de juliol, després de quatre anys lluitant contra aquest càncer del desenvolupament, i han decidit destinar tots els diners a la recerca. "No volem que cap altre nen hagi de passar el que ha passat l'Arlet", explica la Roser.

La beca que porta el seu nom és per a ells "una manera increïble de retre-li un homenatge". La Beca Arlet Vila s'ha otorgat a la doctora Marta Garcia per dur a terme el projecte de recerca "Estudi dels mecanismes de quimioresistència associats al neuroblastoma", un gran pas per identificar els mecanismes genètics responsables de la resistència als tractaments actuals i buscar-ne de nous.

Així ho va explicar la doctora Garcia durant l'acte de presentació de la beca, en què el doctor Jaume Mora, director científic de l'Àrea d'Oncologia i Hematologia, va recordar que "les famílies ens han ajudat a aconseguir que en quinze anys es curin més pacients i visquin més anys i més bé". En aquest sentit, Mora es va comprometre a continuar investigant perquè "algun dia puguem curar tots els nens i nenes que pateixen càncer". 

"Aquest és un projecte creat amb amor, però sobretot amb esperança, i aquest és el missatge que volem seguir donant", expliquen la Roser i el Genís. I esperança és el que tenen ara molts infants i les seves famílies gràcies a aquesta nova línia de recerca. 
 

Els 120.000 euros que aportaran durant cinc anys, en anualitats de 24.000 euros (foto), permetran buscar nous tractaments per als neuroblastomes més agressius. Foto: Cedida