Esquerra proposa un pacte a la CUP per fer un govern de majoria absoluta

L'oferta s'ha realitzat en el marc de les negociacions per aprovar les ordenances fiscals de 2021 i amb la vista a un acord pels pressupostos

21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:01h
El portaveu d'ERC al plenari, Ramon Camps (arxiu).
El portaveu d'ERC al plenari, Ramon Camps (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Berga ha ofert a la CUP un pacte per entrar al govern de l'Ajuntament de Berga, segons una informació que ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar NacióBerguedà. L'acord garantiria una majoria absoluta fins a final de mandat. 

ERC ha proposat a l'executiu de la CUP governar conjuntament a canvi de donar suport a la pujada de les ordenances fiscals i el pressupost de 2021. La comissió municipal d'ordenances porta setmanes negociant amb tots els grups de l'oposició una pujada progressiva de l'IBI fins al 2023, i és en el marc d'aquesta que els republicans han fet una proposta de màxims a l'executiu. ERC condiciona el suport a les ordenances fiscals a l'ús que es doni als diners que s'obtinguin dels nous ingressos. Tanmateix, els republicans no volen donar només un suport puntual al govern, ni amb aquesta qüestió ni amb els pressupostos, sinó que volen tenir veu en la governabilitat de la ciutat. 

El govern buscava un acord unànime per les ordenances, però això es va truncar després que Junts per Berga fes públic fa pocs dies que s'oposa a la pujada d'IBI "per no perjudicar" els afectats per la crisi de la Covid-19. 

ERC ha de debatre la proposta de la seva executiva amb l'assemblea de militants en les pròximes hores. Per la seva banda, la CUP ha fet una contraproposta als republicans que també es posarà sobre la taula i es valorarà. Tant pels republicans com per la CUP, el vot de les assemblees té caràcter vinculant, segons marquen els estatuts. 

Tot apunta que el futur de la governabilitat de la ciutat es coneixerà abans d'aquest dijous al vespre, quan se celebrarà el ple extraordinari que preveu aprovar les ordenances fiscals per al 2021. L'Ajuntament de Berga no es governa amb majoria absoluta des de l'últim mandat de Juli Gendrau (CiU). 
 
Arxivat a