​La Guita Xica celebrarà els 125 anys amb un dinar i gestos a la plaça

L'àpat se celebrarà el dia dels Quatre Fuets al pavelló vell de Berga

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:09h
Actual comparsa de la Guita Xica
Actual comparsa de la Guita Xica | Marta Pont

La comparsa de la Guita Xica celebrà aquest any el seu 125è aniversari i per aquest motiu ha preparat un seguit de detalls per tal de, amb un pressupost reduït, commemorar l'efemèride. El tret de sortida es farà el diumenge dels Quatre Fuets, amb un dinar al pavelló vell de Berga. El membre de la comparsa de la Guita Xica, Joan Guitart, ha explicat a NacióBerguedà que hi és convidada “tota la gent que ha estat a la comparsa o hi ha estat vinculada”. “No només els que han tingut bata”, puntualitza Guitart. 

De fet, des de la comparsa es concep el dinar i la resta d'accions com una celebració oberta, amb l'objectiu que tothom que ha tingut relació amb la Guita Xica s'ho senti seu. Per apuntar-se al dinar, es pot acudir a l'Àrea de Turisme. També allà, i des d'aquest divendres, es podrà adquirir una samarreta commemorativa del 125è aniversari. 

 
Després del dinar, s'anirà cap a la plaça de Sant Joan i s'acabarà, lògicament, a la plaça Viladomat, on es fan els Quatre Fuets. Entremig, la comparsa ha preparat una sèrie de “sorpreses”, de les quals no se'n poden donar més detalls. Els actuals membres de la Guita Xica tan sols demanen que “qui tingui una bata vella, que la porti pel que pugui ser”.

Pel que fa als dies de Patum, la Guita Xica entrarà a l'ofici de dijous de Corpus, i desfilarà davant de les autoritats. A la nit, es farà un passa mans des del carrer Buxadé, lloc on va néixer aquest membre de la festa, ara fa més d'un segle. La guita arribarà fins a la plaça de Sant Pere havent passat per les mans de tots els que l'han portada al llarg dels anys. El salt també serà especial. I al llarg dels dos dies de Patum nocturna, es cedirà el protagonisme als antics membres de la comparsa. 

Preguntat sobre la motivació que ha guiat els membres de la comparsa a preparar aquest seguit de gestos, Joan Guitart assenyala que feia més de dues dècades que sent a parlar del dinar que es volia fer pel centenari i no es va dur a terme. “Es va ver poca cosa, un pastís a la plaça i prou; sempre ha quedat al tinter i vam dir que amb aquest aniversari es tirés endavant”, indica Guitart. 

 
Arxivat a