Mapa interactiu

MAPA Una aula confinada a l'Escola de Santa Eulàlia de Berga i una altra a Borredà

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Pati de l'Escola de Santa Eulàlia de Berga (arxiu). | Cedida
per Pilar Màrquez Ambròs, 19 d'octubre de 2020 a les 18:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Berguedà només té dos grups escolars confinats pel coronavirus, segons les dades facilitades aquesta tarda pel Departament d'Educació. Les escoles afectades són l'escola de Santa Eulàlia de Berga i l'Escola de Borredà, que forma part de la ZER Berguedà Centre. 

D'una banda, l'Escola de Santa Eulàlia de Berga té 1 aula confinada amb 16 alumnes en quarantena i 1 positiu en els darrers 10 dies. Aquest centre havia registrat casos abans, però eren alumnes que no havien estat en contacte amb els companys en les darreres 48 hores abans del positiu i, per tant, que s'havien aïllat de manera individual. De l'altra, l'Escola de Borredà té 23 alumnes confinats després del positiu d'un professor, indiquen les dades del Departament d'Educació


Els grups que hi havia afectats la setmana passada han anat tornant a les seves classes després d'haver passat la preceptiva quarantena, com és el cas de l'Escola de Gironella, l'Escola de Sant Marc de Cal Bassacs o l'Escola de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, i els instituts Guillem de Berguedà de Berga i Pere Fontdevila de Gironella. Fins a 1.050 dels 5.131 centres educatius de Catalunya acumulen 1.784 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dilluns. Una xifra superior a la de finals de setmana passat (967) que implica que 41.143 alumnes estan a casa a causa d'algun positiu, un 2,86% del total d'1,4 milions d'alumnes del país. Fins ara, s'han detectat 8.738 positius als centres educatius, 3.465 dels quals, els darrers deu dies. El nivell de contagis, però, és inferior que a l'exterior dels centres.

On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Del total de positius en centres, 7.818 s'han detectat a alumnes. En tot cas, a banda dels 41.143 alumnes confinats, també ho estan 1.854 docents i personal PAS i PAE, i 201 del personal extern. Així mateix, tan sols hi ha un centre totalment confinat, la Llar d'Infants Nexe de Barcelona, però un 20,5% dels centres tenen com a mínim una aula tancada, per sobre del 18,8% amb que es va tancar la setmana passada.

1aula tancada
Tan sols una classe està confinada, del total de 72.000 grups de convivència estables. Això afecta a un dels 5.108 centres educatius del país, cap dels quals està totalment confinat.
13.422positius recents
En els darrers 10 dies, s'ha detectat contagis a 13.422 persones del món educatiu repartits en 2.902 centres diferents. 11.466 positius s'han trobat a alumnes, 1.956 a docents, personal PAS i PAE, i cap a personal extern.
444.421positius acumulats
Des de l'inici del curs, quasi 450.000 persones del món educatiu s'han contagiat de Covid. 387.348 positius s'han detectat a alumnes (26,9% del total d'alumnes), 56.930 a docents i personal PAS i PAE (34,7%), i 143 a personal extern.
8.236persones confinades
Actualment, hi ha 8.236 persones del món educatiu confinades a causa d'algun positiu. En concret, 7.120 confinats són alumnes (el 0,49% del total), 1.116 són docents i personal PAS i PAE (0,68%), i cap és personal extern.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
 


Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació