A LA VORA DEL FOC

L’amor no entén de temps ni de distàncies

per Xavier Gonzàlez-Costa, 18 d'octubre de 2020 a les 20:15 |
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
S'havia penedit tantes vegades d'haver-li dit que l'estimava... I tanmateix, quan la va tornar a trobar, no ho va poder evitar i li va dir altre cop que l'estimava.

Havien passat deu anys i vint-i-tres dies de la primera vegada. Ho tenia molt present. Ho havia recordat cada dia d'aquells tres mil sis-cents setanta-sis dies. Ell la sentia tan a prop, ella era tan propera, que se la va creure pròpia i li va dir el que li va dir. Però es va equivocar en el càlcul, de molt poc, d'un sol mil·límetre, potser. Només d'aquell mil·límetre que separa el dins del defora. Un mil·límetre que separa la propietat de la proximitat. El mil·límetre que hi ha entre l'amor i l'amistat.


Però ara, quan la va tornar a trobar, no ho va poder evitar i li va dir altre cop que l'estimava. I és que l'amor no entén de temps ni de distàncies, i per això es confon tantes vegades.
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col·laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.

 

Participació