El sisè Festival de Poesia de Gironella aposta pels poetes locals i es clourà amb el cantautor Roger Mas

Una de les propostes destacades és un recital per a les persones de la residència d'avis

16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:35h
Presentació del sisè Festival de Poesia de Gironella.
Presentació del sisè Festival de Poesia de Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
El sisè Festival de Poesia de Gironella portarà poetes i poetesses locals i d'altres punts de Catalunya a la vila. El concert del cantautor solsoní Roger Mas serà el plat fort del festival i clourà la programació. El certamen se celebra del 23 d'octubre fins el 20 de novembre amb cinc propostes de poesia i música on els autors de casa i la gent gran seran protagonistes. També hi haurà dues exposicions permanents. 

Un dels impulsors, Vicenç Zumajo, de l'associació Calamars en Tinta, ha explicat que el certamen s'ha adaptat a les restriccions de la Covid-19, desplaçant-se al flamant Espai Santa Eulàlia, que disposa de prou amplitud per mantenir la distància de seguretat. Segons ha destacat, s'ha volgut donar més força als poetes locals. Per això, s'ha organitzat una jornada especial per als qui han editat llibre recentment, com Montserrat Butxaca, Gerard Vilardaga i el mateix Vicenç Zumajo. L'aforament de tots els actes estarà limitat al 50%. 

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha destacat l'esforç de l'associació Calamars en Tinta per mantenir aquesta proposta, malgrat les dificultats de la pandèmia. "Davant d'aquesta situació de Covid-19, el més fàcil hauria estat tirar la tovallola, però el festival seguirà en marxa. Espais com els teatres i les biblioteques són segurs, perquè la cultura també és segura", ha reivindicat Vall. El regidor ha animat a tothom a assistir als actes d'un certamen que enguany presenta "un cartell molt i molt potent". 

El certamen engegarà motors amb un acte inaugural el divendres, dia 23, a les 8 del vespre. Hi intervindran Laia Carbonell, Jordi Vallverdú i Jordi Vidal, amb la música d'Anna Ferrer i Ricard Garcia. Una altra de les propostes destacades tindrà lloc el 29 d'octubre, a les 4 de la tarda, i està dedicada als avis i àvies de la població. Es tracta d'un recital de poesia per a les persones de la residència d'avis, al porxo del Local del Blat.

També hi haurà un recital poètic el 30 d'octubre, a les 8 del vespre, amb els poetes i rapsodes Àngels Moreno, Elies Barberà i Ramona Sàez, i l'acompanyament musical de Quim Castilla. El festival continuarà el 6 de novembre, a la mateixa hora, amb l'acte dedicat als poetes locals que acaben d'estrenar obra, amb Montserrat Butxaca, Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo i la música de la també berguedana Laura Luceño. 

L'actuació més destacada i que servirà de cloenda serà la del cantant Roger Mas, el 20 de novembre, a les 8 del vespre, al Local del Blat. La veu i la guitarra del solsoní s'acompanyaran de Xavier Guitó al teclat i Arcadi Marcet al contrabaix. 

Durant els dies del festival, a la Biblioteca de Gironella hi haurà l'exposició de dibuixos d'Elena Boix, autora del cartell d'enguany, sobre el poemari de Jordi Vidal. Així mateix, l'artista i poeta visual Aldo Cardoso decorarà els aparadors dels comerços amb l'acció "El carrer és un llibre obert".

Aquest dijous, Aldo Cardoso va crear una obra efímera a les portes de la biblioteca coincidint amb la presentació del Festival de Poesia de Gironella als mitjans. 
 

L'obra efímera d'Aldo Cardoso, que va resseguir el perfil de la mà del regidor Vall i d'altres assistents a l'acte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a