Cinc pacients ingressats per Covid a l'Hospital Sant Bernabé de Berga

Puja l'edat mitjana de contagi al Berguedà de 34 a 52 anys i el risc de rebrot es manté per sobre 300

16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 22:11h
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb la ciutat de fons (arxiu).
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb la ciutat de fons (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'increment de contagis a Catalunya s'està traduint ja en més pressió assistencial als hospitals, però de moment no és així a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Al centre de salut comarcal hi ha cinc persones ingressades per coronavirus, segons les dades facilitades pel centre aquest divendres. Fa una setmana el Sant Bernabé tenia 4 persones enllitades per Covid-19 i l'anterior eren 2. Hi ha un creixement estable de casos però no es dispara el nombre de pacients. 

En els darrers set dies, l'hospital ha viscut quatre ingressos de pacients afectats pel virus i ha donat tres altes. Pel que fa als professionals sanitaris del centre, no n'hi ha cap amb diagnòstic de Covid-19. Tampoc es registra cap defunció pel virus des de fa setmanes.

El risc de rebrot al Berguedà es manté per sobre dels 300 punts (333,65) i la taxa de reproducció (Rt) se situa en 1,1, segons dades del departament de Salut. La comarca acumula 957 casos de coronavirus detectats des de l'inici de la pandèmia, 54 nous confirmats per PCR entre el 6 i el 12 d'octubre. Des del març, han mort 141 berguedans amb la Covid-19. 

La mitjana d'edat de contagi al Berguedà ha pujat notablement en les últimes setmanes. Actualment, és de 52,31 anys, mentre que a principi d'octubre se situava en 34,06.