Berga Bolet 2020

La Berga Bolet omplirà de tardor el Carrer Major, però sense el popular concurs de tapes

La pandèmia obliga a la UBIC i l'Ajuntament de Berga a adaptar la programació

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 14 d'octubre de 2020 a les 16:51 |
Presentació de la Berga Bolet. | Pilar Màrquez Ambròs
La Berga Bolet es farà, però sense el popular concurs de tapes. La UBIC-Berga Comercial i l'Ajuntament de Berga han adaptat la programació de la popular mostra de tardor a l'elevat risc de contagi de la Covid-19, mantenint les 45es jornades micològiques del Berguedà, i incorporant un concurs d'aparadors, un certamen de fotografia d'Instagram en col·laboració amb Horrorland o l'emissió per Televisió del Berguedà d'un Kahoot dedicat al món dels bolets. El Carrer Major es convertirà en una mena de bosc per lluir de tardor la segona meitat d'octubre. 

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha insistit que totes les activitats compliran les mesures anticovid i que deixen de fer-se totes en un sol dia, "per evitar massificacions al centre de la ciutat". És per això que s'ha canviat de data i se celebrarà aquest proper cap de setmana, 17 i 18 d'octubre. Però, a més, hi haurà activitats que s'allargaran la resta del mes. Si les restriccions de les autoritats sanitàries així ho indiquen, alguns dels actes previstos podrien suspendre's. El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, ha destacat que els decoradors Ona Grau i Gerard Bosch han treballat en el disseny dels elements que faran ambient i ompliran de tardor i de bolets el centre de la ciutat. Fins l'últim moment, s'ha intentat buscar una fórmula per no renunciar a les tapes, però ha estat inviable. 


Núria Romero, vocal de l'entitat de comerciants, ha destacat la bona sintonia que els botiguers mantenen amb la regidoria de Promoció Econòmica del consistori. "D'aquestes sinergies, i del treball conjunt, en sorgeixen esdeveniments i bones propostes com la que avui presentem", ha dit. 

Els responsables de la Berga Bolet han explicat que dissabte 17 hi haurà venda de bolets, cistells i llibres, però que el que proposen no és una fira, ja que han eliminat tots els actes que generaven grans concentracions de gent. Les botigues del Carrer Major lluiran als aparadors làmines amb fotografies de bolets. Els clients hauran d'endevinar quin tipus de bolet són, per tal de participar en un concurs amb premis. Els guanyadors se'n podran endur dos vals de compra de 100 euros, dos vals de compra de 50 euros per gastar cadascú als establiments de Berga Comercial que prefereixi i 1 kit boletaire. 

 

Programa d'activitats de la Berga Bolet 2020. 

 

Participació