Joan Ferrer exposa les obres que ha fet durant el confinament al Temple Romà de Vic

Set de les darreres obres de gran format de l’artista berguedà es podran veure fins el 22 de novembre a la capital d'Osona

14 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:08h
Joan Ferrer al seu taller de pintura (arxiu).
Joan Ferrer al seu taller de pintura (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Les obres més emblemàtiques de la darrera dècada de l'activitat pictòrica del pintor berguedà Joan Ferrer ocupen durant cinc setmanes el Temple Romà de Vic. Es tracta d'una mostra que exposa per primera vegada les dues obres que l’artista ha elaborat al llarg del confinament, anomenades Confinavirus I i II. 

Es tracta de set composicions de gran format, una característica que ha marcat l'obra de Ferrer des de fa dues dècades. Les textures definides i el cromatisme vibrant conviuen amb una composició metòdica i reflexionada per reflectir una visió poètica molt particular.

L'expressionisme abstracte de Joan Ferrer recala a Vic just un any després que l'exposició antològica "El tacte de la llum", al convent de Sant Francesc de Berga, repassés tota la trajectòria de l’artista des dels seus inicis, els anys 60 del segle passat.

A través dels set treballs que recull "Espais de silenci", el visitant "podrà copsar l'essència de la maduresa pictòrica de l’artista berguedà, en una panoràmica inèdita i irrepetible", han explicat des de l'Associació d'Amics de Joan Ferrer.

La mostra al Temple Romà de Vic s'inaugura aquest divendres, 16 d'octubre, a les 7 de la tarda i es podrà visitar fins el 22 de novembre.