El Memorial Democràtic del Berguedà demana la implicació dels partits

CiU, CUP, PSC, PPC i ICV de Berga es reuneixen amb l'Associació

Redacció
29 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:39h
L'Associació Memorial Democràtic del Berguedà es va reunir el passat divendres 24 d'abril amb representants dels diferents partits polítics de Berga, a qui va manifestar algunes de les seves peticions a tenir en compte, de cara a la propera legislatura que començarà després de les eleccions del 24 de maig. En aquesta trobada, els membres de l'entitat van interactuar amb Convergència i Unió (CiU), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), el Partit Popular català (PPC), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), no va poder assistir-hi, ja que li coincidia amb un altre acte. 

En aquesta reunió, es van plantejar diverses línies d'actuació per tal de recuperar la memòria democràtica dels desapareguts durant la Guerra Civil. Entre aquestes, fer una crida a tots els ciutadans del Berguedà que conservin fotografies, texts o qualsevol altre tipus de documentació que es pogués relacionar amb aquest fet. Entre tots els elements documentals recopilats, es muntaria una exposició sobre aquesta època i se sensibilitzaria la població amb la seva història. 

D'altra banda, també es va demanar el compromís dels partits en la recuperació de la memòria històrica. En aquest punt, se'ls va instar a promoure totes les activitats municipals dirigides a assolir aquest objectiu, i aprovar una partida econòmica als pressupostos de l'Ajuntament, per tal de col·laborar amb totes les activitats realitzades des de l'Associació i que siguin considerades d'interès al Ple municipal. Davant d'aquestes demandes, els partits van mostrar la seva disponibilitat a donar suport a les activitats del Memorial. 

Les persones que vulguin aportar algun material a l'Associació poden posar-se en contacte amb ells a través de [email protected] o amb els telèfons 659 629 987, 679 977 186 o 636 850 531.
Arxivat a