L'institut Guillem de Berguedà ja té cinc grups confinats per positius de coronavirus

El director Ferran Camprubí explica que la majoria de positius detectats tenen origen fora del centre

09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:34h
Institut Guillem de Berguedà (arxiu).
Institut Guillem de Berguedà (arxiu). | Cedida
L'institut Guillem de Berguedà encapçala la llista de centres del Berguedà pel que fa a classes confinades, amb cinc grups, 136 alumnes i 1 professor, segons les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest divendres. L'institut Pere Fontdevila té quatre classes confinades. En aquest cas, el confinament afecta 83 alumnes. 

Amb un grup confinat, hi ha l'institut de Puig-reig, l'escola de Gironella, l'escola Sant Marc de Cal Bassacs i l'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà. ​En total, hi ha 6 centres educatius del Berguedà amb alguna classe confinada i 316 alumnes en quarantena. Cal tenir en compte que algunes escoles tenen també alumnes confinats sense que hagi estat necessari aïllar aules. Es tracta de casos que no han compartit espai amb el seu grup bombolla en les 48 hores anteriors a l'inici dels símptomes.

El director de l'institut Guillem de Berguedà, Ferran Camprubí, ha explicat a NacióBerguedà que fins a l'arribada dels casos positius, el curs havia anat "fins i tot millor de l'esperat" i recalca que "en els últims dies s'ha complicat, però ja sabíem que podia passar". L'institut és ara mateix el més afectat de la comarca. Dilluns es van fer proves PCR a dos grups, dimarts a dos més i, finalment, s'ha aïllat també un cinquè grup. Els alumnes confinats passaran 10 dies a casa des de l'últim dia que van tenir contacte amb un positiu.

"Ho portem amb la màxima normalitat possible, estem fent classes virtuals com vam marcar en el protocol. Amb ganes que la majoria de nois i noies puguin tornar la setmana vinent i no caiguin més grups", ha raonat Camprubí. 

El director del Guillem de Berguedà ha exposat que les mesures a l'institut s'han respectat en tot moment. "Estem preocupats, però no per l'institut, on la majoria d'alumnes ho estan fent molt bé, sinó perquè els xifres estan pujant a Berga i al Berguedà, i això ens afecta perquè els alumnes tenen contacte amb familiars i amics, si hi ha un positiu en el seu entorn, això hi repercuteix", ha exposat Camprubí. "La majoria de positius que tenim, són fruit d'activitats i contactes fora del centre educatiu. És inevitable que si a Berga o el Berguedà n'hi ha, se'n detectin a l'institut", ha afegit. Els grups afectats al centre són tres de Batxillerat i dos d'ESO. 

Arxivat a