Tornar a les aules

L'institut Guillem de Berguedà ja té cinc grups confinats per positius de coronavirus

El director Ferran Camprubí explica que la majoria de positius detectats tenen origen fora del centre

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 9 d'octubre de 2020 a les 13:08 |
Institut Guillem de Berguedà (arxiu). | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'institut Guillem de Berguedà encapçala la llista de centres del Berguedà pel que fa a classes confinades, amb cinc grups, 136 alumnes i 1 professor, segons les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest divendres. L'institut Pere Fontdevila té quatre classes confinades. En aquest cas, el confinament afecta 83 alumnes. 

Amb un grup confinat, hi ha l'institut de Puig-reig, l'escola de Gironella, l'escola Sant Marc de Cal Bassacs i l'escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà. ​En total, hi ha 6 centres educatius del Berguedà amb alguna classe confinada i 316 alumnes en quarantena. Cal tenir en compte que algunes escoles tenen també alumnes confinats sense que hagi estat necessari aïllar aules. Es tracta de casos que no han compartit espai amb el seu grup bombolla en les 48 hores anteriors a l'inici dels símptomes.

El director de l'institut Guillem de Berguedà, Ferran Camprubí, ha explicat a NacióBerguedà que fins a l'arribada dels casos positius, el curs havia anat "fins i tot millor de l'esperat" i recalca que "en els últims dies s'ha complicat, però ja sabíem que podia passar". L'institut és ara mateix el més afectat de la comarca. Dilluns es van fer proves PCR a dos grups, dimarts a dos més i, finalment, s'ha aïllat també un cinquè grup. Els alumnes confinats passaran 10 dies a casa des de l'últim dia que van tenir contacte amb un positiu.


"Ho portem amb la màxima normalitat possible, estem fent classes virtuals com vam marcar en el protocol. Amb ganes que la majoria de nois i noies puguin tornar la setmana vinent i no caiguin més grups", ha raonat Camprubí. 

El director del Guillem de Berguedà ha exposat que les mesures a l'institut s'han respectat en tot moment. "Estem preocupats, però no per l'institut, on la majoria d'alumnes ho estan fent molt bé, sinó perquè els xifres estan pujant a Berga i al Berguedà, i això ens afecta perquè els alumnes tenen contacte amb familiars i amics, si hi ha un positiu en el seu entorn, això hi repercuteix", ha exposat Camprubí. "La majoria de positius que tenim, són fruit d'activitats i contactes fora del centre educatiu. És inevitable que si a Berga o el Berguedà n'hi ha, se'n detectin a l'institut", ha afegit. Els grups afectats al centre són tres de Batxillerat i dos d'ESO. 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
 

1aula tancada
Només una classe està confinada, del total de 72.000 grups de convivència estables. Això afecta a un dels 5.108 centres educatius del país i no n'hi ha cap de totalment confinat.
43.668positius recents
En els darrers 10 dies, s'ha detectat contagis a 43.668 persones del món educatiu repartits en 4.007 centres diferents. 36.081 positius s'han trobat a alumnes, 7.579 a docents, personal PAS i PAE, i 8 a personal extern.
133.311positius acumulats
Des de l'inici del curs, més de 130.000 persones del món educatiu s'han contagiat de Covid. 109.806 positius s'han detectat a alumnes (7,63% del total d'alumnes), 23.451 a docents i personal PAS i PAE (14,3%), i 54 a personal extern.
37.170persones confinades
Actualment, hi ha 37.170 persones del món educatiu confinades a causa d'algun positiu. En concret, 30.892 confinats són alumnes (el 2,15% del total), 6.269 són docents i personal PAS i PAE (3,82%), i 9 són personal extern.


 

Participació