Berga comença a treballar en un Pla d'Acció Local per fer millores al barri vell i al conjunt de la ciutat

L'elaboració del projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, d'octubre a gener, i comptarà amb sessions participatives amb entitats i agents clau del barri vell, el municipi i la comarca

08 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:00h
Carrer Buxadé de Berga (arxiu).
Carrer Buxadé de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga comença a treballar aquest mes d'octubre en un Pla d'Acció Local per fer millores al barri vell i al conjunt de la ciutat. L'Ajuntament de Berga ha iniciat l'elaboració d’un Pla d'Acció Local amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és definir un full de ruta per millorar el barri vell i el conjunt de la ciutat. L'elaboració del projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, d'octubre a gener. El procés comptarà amb sessions participatives amb entitats i agents clau del barri vell, el municipi i la comarca.

La primera sessió es realitzarà el dimecres, 14 d'octubre, a les 6 de la tarda, a l'Espai Jove de Berga. La sessió consistirà en donar a conèixer el projecte als agents clau esmentats i les persones que hi estiguin interessades. 

La regidora de Promoció Econòmica de Berga, Roser Rifà, s’ha mostrat satisfeta que Berga sigui "una de les ciutats escollides" per la Diputació de Barcelona per redactar un projecte d’aquestes característiques. La planificació estratègica d'acord amb els principis de l’Agenda Urbana 2030 "ens permetrà pensar quina ciutat volem a l'horitzó, per a l’any 2030", ha apuntat Rifà.

La regidora Rifà ha destacat que el fet "que sigui un projecte transversal i compti amb la participació d'agents polítics, entitats cíviques i veïnals permetrà tenir una visió global i focalitzar cap a on anem, més enllà d'aquest govern".
 

Infografia del procés per elaborar el Pla d'Acció Local de Berga. Foto: Aj. Berga


Rifà ha explicat que la totalitat del cost de la redacció del projecte recau en la Diputació de Barcelona, així com bona part del cost del procés participatiu, si bé d’aquest últim hi haurà cofinançament per part de l’Ajuntament de Berga per poder fer un procés participatiu més complet.

Les Agendes Urbanes

Les Agendes Urbanes són el marc teòric i pràctic que orientarà les estratègies i les línies de finançament fins al 2030. A través d’aquestes agendes es vol facilitar que els ajuntaments posin en marxa els seus Plans d’Acció per afrontar els reptes dels municipis en diversos àmbits. Es tracta d’una oportunitat per fer que les ciutats esdevinguin espais més habitables, saludables, justos i resilients.

En el cas de l'Agenda Urbana de Berga, la previsió és que el projecte resultant pugui dotar el municipi d'una guia amb tot d'actuacions a dur a terme, de forma esglaonada en el temps i encaminades a assolir l'horitzó 2030.
Arxivat a