Dones

El projecte «Dones actives» inicia la cinquena edició per promoure l’empoderament i la interculturalitat

Una de les principals novetats d'aquesta edició, en la que es continuaran fent tallers i sortides, són les sessions de creixement personal i formació en matèria de gènere i interculturalitat

per Redacció, 8 d'octubre de 2020 a les 11:16 |
Un dels tallers de la programació de 'Dones Actives' al Punt Òmnia. | Aj. Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'àrea de Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva de l'Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà impulsarà la cinquena edició del projecte Dones Actives. La programació de l'any passat va comptar amb la participació d'unes 50 dones, aproximadament. La valoració realitzada del projecte i les activitats per part de les participants va ser positiva, tot i la situació de pandèmia viscuda per la Covid-19.

El confinament va obligar a reconvertir les activitats i es va crear un espai online per a què les dones poguessin seguir connectades i compartir les seves vivències durant aquest període.


La nova edició s'iniciarà a l'octubre

Enguany, el projecte Dones Actives s'iniciarà el 19 d'octubre de 2020 i finalitzarà el juny de 2021. L'objectiu és seguir consolidant el projecte iniciat fa quatre anys promovent la convivència i la cohesió social en l'àmbit de la interculturalitat, des d'una perspectiva de gènere i utilitzant la llengua catalana com a eina fonamental per impulsar la inclusió social al municipi. Precisament, una de les vies per treballar i millorar la cohesió social consisteix en compartir espais d'interrelació significatius i vivencials, on les activitats puguin ser generadores d'intercanvis culturalment enriquidors.


Empoderament femení

Dones Actives també és un espai d'empoderament femení perquè afavoreix el creixement personal, el coneixement i l'intercanvi d'experiències entre dones de diferents àmbits, orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diferents. El projecte s'adreça a dones arrelades a la ciutat i dones nouvingudes que vulguin compartir inquietuds i ampliar la seva xarxa relacional, adquirir eines per combatre la discriminació de gènere i aprendre a educar en valors d'igualtat, entre d'altres.

Una de les novetats d'aquesta edició serà la programació de sessions de creixement personal i formació en matèria de perspectiva de gènere i interculturalitat per a tots els grups. També se seguiran oferint les activitats de zumba, ioga i les passejades. A més, cada grup disposarà de dones referents, que juntament amb les dinamitzadores de les activitats, vetllaran per a què la xarxa de dones sigui dinàmica, efectiva i diversa.

Calendari d'activitats i inscripcions

Pel que fa a la graella setmanal d'activitats, el dilluns hi haurà zumba, de 9.30 a 10.30 hores, mentre que el dijous hi haurà classe de ioga, de 10.50 a 11.50 hoes al Centre Esportiu Municipal El Tossalet. El dimecres, de 10 a 12 hores, es realitzaran les passejades. El punt de trobada d'aquesta activitat que es farà un o dos caps al mes serà el pàrquing de la Font del Ros.

Les inscripcions podran formalitzar-se a partir del 8 d'octubre, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Berga, mitjançant cita prèvia (600 464 067) o telemàticament al web www.ajberga.cat. Per a més informació, podeu adreçar-vos al Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones situat a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (C/ Barcelona, 49), al telèfon 93 821 35 53 i a l'adreça de correu electrònic dvargas@ccbergueda.cat.
 

Cartell de la programació de 'Dones Actives'. Foto: Aj. Berga

 

Participació