Gironella regula la instal·lació de plaques solars

El ple ha aprovat per unanimitat una ordenança municipal "per tal de fomentar l’ús de sistemes d’energia solar en edificis i garantir una integració arquitectònica i paisatgística"

07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Plaques solars (arxiu).
Plaques solars (arxiu). | Adrià Costa
El ple de Gironella ha aprovat per unanimitat l'ordenança municipal sobre integració de captadors d'energia solar al municipi, que regula la instal·lació de plaques solars a la vila "per tal de fomentar l'ús de sistemes d'energia solar en edificis i garantir una integració arquitectònica i paisatgística".

La nova ordenança determina els criteris que s'han de seguir per instal·lar plaques solars.  L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que l'ordenança permet la instal·lació de plaques solars a tot el municipi, però estableix "tres tipologies d’instal·lacions en funció de la zona urbanística i la tipologia d'edifici". Es permetrà la instal·lació paral·lela a la coberta de la teulada a gran part del municipi, i hi ha casos específics en què la inclinació dels captadors podrà tenir una inclinació de 42 graus. L'ordenança contempla que totes les instal·lacions que es derivin d'aquestes plaques fotovoltaiques s'integrin el màxim possible a la façana o que puguin quedar encastats a l'edifici.

L'alcalde ha confiat que aquesta normativa permeti als ciutadans aprofitar la llum solar, juntament amb les bonificacions de llicència d'obres, i ha defensat que com a municipi es treballarà "per una captació més neta i verda".

Des de l'oposició, Albert Xoy (ERC), ha demanat que des de l'Ajuntament es vinculi aquesta ordenança també a algun tipus de bonificació.

Moció de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra

Així mateix, el ple ha aprovat la moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra. La moció, que ja va ser llegida la setmana passada durant la concentració de persones com a reacció a la sentència, ha estat igualment aprovada per unanimitat. 

Prudència i responsabilitat per la Covid-19

En acabar la sessió, l'alcalde David Font ha insistit en la necessitat de ser responsables en evitar la propagació del virus de la Covid-19 seguint totes les mesures de seguretat, sobretot guardant distància, mans i mascareta.

Arxivat a