Les escoles de Montmajor, Casserres i la Valldan estrenen menjadors ecològics

El contracte del nou servei s'ha dividit en 3 lots i el pressupost total és de 268.898 euros sense IVA

07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:50h
Escola de Casserres.
Escola de Casserres. | CC Berguedà
Les escoles de Casserres, Montmajor i la Valldan, que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà, estrenen menjador ecològic aquest curs. L’adjudicació de la nova licitació del servei ha posat l'accent en criteris de sostenibilitat i s'ha apostat per l'alimentació ecològica i de proximitat als seus menús. 

El Consell Comarcal del Berguedà va posar a licitació el servei de menjador en la modalitat de càtering de les escoles Princesa Làscaris de Casserres i Gira-sol de Montmajor i el servei de menjador amb modalitat de càtering i servei de monitoratge de l’escola la Valldan de Berga. El contracte es va dividir en 3 lots i el pressupost total era de 268.898 euros sense IVA. 

Al Berguedà, hi ha 31 centres d’ensenyament. El Consell Comarcal del Berguedà té les competències en els centres públics però, en molts casos, els mateixos ajuntaments o associacions de pares i mares es fan càrrec de la gestió dels menjadors dels centres. El Consell Comarcal gestiona directament els menjadors de 5 escoles: Bagà, La Pobla de Lillet, la Valldan, Casserres i Montmajor.

En els casos dels menjadors de la Valldan, Casserres i Montmajor havia finalitzat el contracte i es va fer una nova licitació enfocada en els criteris de sostenibilitat social i ambiental. Del total de les 6 empreses que es van presentar als diversos lots del concurs, l’empresa berguedana Restaurant el Baixador va guanyar el servei de menjador per a les escoles de Casserres i Montmajor. Pel que fa al servei de menjador i monitoratge de l’escola de la Valldan (Berga), va ser l’empresa Cuinem per tu, SL qui va obtenir més puntuació.