Quatre anys de presó per a la mestra de Gironella acusada de maltractar dos nadons

El magistrat també considera còmplice a la seva companya per dos delictes contra la integritat moral

NacióDigital
29 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:17h

La mestra d'una llar d'infants de Gironella acusada de maltractar dos nens d'un any i la seva companya seuen al banc dels acusats Foto: Estefania Escolà/ACN


El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a quatre anys de presó la mestra de la llar d'infants Anunciata de Gironella per haver maltractat dos nens d'un any d'edat durant el 2011. Concretament, i segons publica NacióDigital a través de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la jutgessa li atribueix dos delictes contra la integritat moral amb l'agreujant d'abús. 

D'altra banda, el tribunal també li imposa la inhabilitació especial per a l'exercici de la professió durant el temps que duri la condemna, és a dir, els quatre anys, així com una indemnització de 90.000 euros a cadascuna de les famílies de les joves víctimes.

Al judici, la mestra, Ester S.B. , es va negar a declarar, tot i que la seva defensa va demanar la invalidació dels dos vídeos que s'havien enregistrat i que constatarien els fets. En aquest cas, però, el magistrat ha avalat l'argument de la Fiscalia. Segons recull la sentència, cap a les dues del migdia del dia 14 de novembre de 2011, l'acusada "va tirar a terra un menor d'un any d'edat de forma violeta en posició cap amunt i li va immobilitzar els braços i les cames obligant-lo a empassar-se el menjar".

El text també indica que el dia 18 de novembre de 2011 la condemnada va agafar un altre menor d'un any d'edat i el va introduir a un sac de dormir en la posició inversa a l'habitual, amb el cap al lloc dels peus i "tot seguit el va immobilitzar a l'interior del sac". La jutgessa conclou que aquests fets van ser presenciats per una altra treballadora del centre, Montserrat G.C, que "no va adoptar cap decisió per evitar el comportament de la seva companya". Per aquest motiu, a aquesta darrera se la considera còmplice, i ha rebut una condemna d'onze mesos de presó. 
Arxivat a