CiU del Berguedà presenta 25 llistes «realistes» i «arrelades» a la comarca

Josep Rull carrega contra les candidatures fantasma i Juli Gendrau afirma que els berguedans han de recuperar "l'orgull"

Aida Morales
28 d'abril del 2015
Actualitzat el 29 d'abril a les 12:39h
Acte de presentació de les llistes de CiU al Berguedà
Acte de presentació de les llistes de CiU al Berguedà | Aida Morales

Josep Rull amb tots els candidats de les llistes de CiU al Berguedà Foto: Aida Morales


Els candidats de les 25 llistes de Convergència i Unió (CiU) que es presenten per a les properes eleccions municipals del 24 de maig al Berguedà han donat la cara aquest dimarts en un acte conjunt al Pavelló de Suècia de Berga, en què s'ha defensat l'arrelament del partit a la comarca, i la necessitat de continuar treballant des del “seny” arreu dels municipis. 

Amb aquestes paraules ho ha descrit el secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, que ha recalcat que CiU es presenta a Catalunya sense subterfugis, marques blanques o llistes fantasma. Simplement, ha dit, perquè es tracta d'un partit “arrelat”, una formació plena de persones “amarades de Catalunya i de cadascun dels seus municipis”. En el seu conjunt, ha precisat, una coalició plena “d'homes i dones de veritat” que es comprometen per treballar pel bé comú des dels seus pobles i per donar servei als seus ciutadans i ciutadanes. 

En aquest sentit, ha volgut reconèixer la feina feta per aquelles persones que, com Juli Gendrau, Montserrat Ribera, Sergi Roca o Ferran Civil, s'aparten del primer pla del municipalisme, i ha aprofitat per donar impuls a tots aquells que continuen o que, com el candidat de Berga, Antoni Biarnés, es presenten de nou al capdavant del partit. De tots ells, n'ha destacat algunes qualitats que, segons ha dit, defineixen el tarannà de Convergència i Unió. Entre aquestes, “governar per a tothom”, la bona gestió dels consistoris i òptima relació amb les institucions, el compromís social, el nacional amb el moment que viu Catalunya i el seny. “Una actitud assenyada no vol dir resignada”, ha tingut interès en deixar clar, en referència a alguns partits d'esquerres, i ha continuat: “Seny és prendre la decisió més raonada i això és el que faran aquestes persones”. 

 

El candidat de Berga, Antoni Biarnés, realitzant el seu palament Foto: Aida Morales

Per a Biarnés, aquest element, conjuminat amb la veterania d'alguns i l'aire fresc d'altres, serà la “garantia” de la feina ben feta, una tasca que tots els alcaldables assumeixen amb orgull i ambició: “Els candidats de CiU no venim a plorar, no venim a queixar-nos; venim a treballar, a repensar la comarca, a plantejar-nos nous reptes i a assolir-los; a recollir i reivindicar el llegat que ens han deixat els que ens han precedit”. Davant de tot això, l'alcaldable de Berga també ha apuntat que, des de Convergència i Unió (CiU) es planteja el vas “mig ple”, amb tot un conjunt de persones disposades a treballar pel dinamisme econòmic, la cohesió social i el benestar de les persones. 

No obstant això, també ha volgut recordar que el Berguedà s'ha d'entendre com una realitat “gestionada en el seu conjunt”, motiu pel qual ha destacat la importància de governar la major part de municipis. “Arremanguem-nos”, ha declarat, i ha continuat: “Us prometem quatre anys d'implicació plena”. 

Recobrar l'orgull

Convergència és “la millor opció pel Berguedà i pel país”. Així  ha començat la seva intervenció l'actual alcalde de Berga, Juli Gendrau, que a finals d'aquest mes de maig acabarà el seu mandat al govern del consistori de la capital. Segons ell, la tasca que ha realitzat el partit als ajuntaments, al Consell Comarcal, a la Diputació de Barcelona o a la Generalitat de Catalunya ho demostra, i el fet que CiU hagi portat a terme grans projectes de futur i es presti al capdavant del procés sobiranista, ho avala. 

Per posar alguns casos locals concrets, Gendrau ha remarcat la integració tarifària, la millora de la C-16, el foment del turisme, l'impuls a la formació professional, o l'atenció a l'agroalimentació i a la gestió forestal. Totes aquestes fites, ha dit, s'han portat a terme en un moment “gens fàcil” i en què escassejaven els recursos a les administracions. 

Per aquest fet, però, considera que encara queda feina per fer. Entre moltes de les coses que es podrien millorar, ha destacar recobrar l'orgull envers la comarca i la ciutat: “Hem de reclamar l'orgull dels berguedans; del que tenim, del que som i del que volem". Per acabar, Gendrau ha aconsellat als candidats que treballin amb unitat, de manera coordinada amb altres municipis i les institucions i, sobretot, amb "imaginació".
 
 
 Candidats de CiU al Berguedà
1. AviàLlorenç Altozano
2. BagàPep Llamas
3. BergaAntoni Biarnés
4. CasserresJordi Selga
5. Castell de l'ArenyPere Raja
6. Castellar de n'HugSalvador Juncà
7. Castellar del RiuAdrià Solé
8. CercsJesús Calderer
9. FígolsAntoni Garcia
10. GironellaDavid Font
11. GisclarenyJoan Tor
12. GósolLluís Campmajor
13. Guardiola de BerguedàJosep Lara
14. La Pobla de LilletVicenç Linares
15. La QuarAntoni Franch
16. L'EspunyolaAnna Maria Serra
17. MontclarJosep Vilà
18.  MontmajorMaria Teresa Marmi
19. OlvanMartí Orriols
20. Puig-reigAntoni Clement
21. SaldesIsmael Calvo
22.  Santa Maria de MerlèsJosep Costa
23. VallcebreLluís Cadena
24. ViladaPere Farré
25. Viver i SerrateixIsabel Serra
 

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, a l'acte de presentació de les llistes de CiU Foto: Aida Morales

 

Parlament del secretari d'organització de CDC, Josep Rull Foto: Aida Morales

Arxivat a