1 de 10
Procés català

Berga commemora els 1.000 vespres interpretant «El cant dels ocells» amb un homenatge als músics participants

L'acte de reconeixement a tots els que han col·laborat amb la iniciativa s'ha celebrat a la plaça de Sant Pere

Homenatge als músics i rapsodes per la llibertat a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 5 d'octubre de 2020 a les 20:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La iniciativa Música per la Llibertat ha commemorat els 1.000 vespres interpretant El Cant dels Ocells a la ciutat de Berga. L'acte de reconeixement als músics i rapsodes que han participat de la iniciativa s'ha celebrat, aquest dilluns, a la plaça de Sant Pere. 
 

Els homenatjats han rebut una carta d'agraïment de l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars de presos polítics i exiliats, que han recollit acompanyats d'un emotiu aplaudiment del públic. La interpretació de la peça El Cant dels Ocells en una data tan assenyalada ha anat a càrrec de l'acordionista Pep Vancell, que va impulsar la Música per la Llibertat a la ciutat de Berga el 10 de gener de 2018.

Durant aquest temps, músics berguedans han tocat gairebé cada vespre per la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats independentistes. L'única excepció ha estat el període de confinament, temps durant el qual la interpretació del Cant dels Ocells es va fer virtualment. 


Una vuitantena d'assistents han reivindicat l'alliberament dels represaliats i la independència amb diverses proclames. 
 

L'acordionista Pep Vancell, que va impulsar la Música per la Llibertat a la ciutat de Berga el 10 de gener de 2018. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"En els quasi tres anys d'empresonament dels Jordis i dels consellers a l'exili, vosaltres, els músics per la llibertat, heu acompanyat els nostres familiars i amics dia rere dia. Mai podrem agrair la vostra perseverança i la vostra lluita amb la millor arma que tenim: la força de la cultura", ha manifestat l'Associació Catalana pels Drets Civils en la carta d'agraïment als Músics per la Llibertat. El periodista berguedà Fermí Riu ha llegit la missiva en veu alta durant l'acte. 

Els músics que han participat en la Música per la Llibertat de Berga en aquests 1.000 dies, i als quals se'ls ha reconegut la tasca realitzada, són Eva Sànchez, Ferran Badal, Gerard Comellas, Grup Cantaire de Sant Bartomeu, Grup Vocal V9, Guillem Cardona, Guillem Quer, Jaume Huch, Joan Casals, Joan Druguet, Joan Fígols, Jordi Boixader, Jordi Sellart, Jordi Torrabadella, Josep Comellas, Josep Companyó, Josep Gonzàlez, Josep Vila, Josep Maria Grant, Júlia Novellas, Kevin Ávalos, La Farsa, Laia Badia, les Veus del Picancel, Lluís Casellas, Lluís Sellart, Maria del Agua Cortés, Marc Marginet, Marc Olonia, Maria Dolors Costa, Maribel Segarra, Aina Arroyo, Albert Cardona, Aloma Sellart, Anna Artigas, Ariadna Just, Ariadna Tutusaus, Arnau Comellas, Arnau Escobet, Augusto Leburgeois i Bruna Sales.

I també Cantaires de la Valldan, Cantaires del Berguedà per la Llibertat, Carles Solà, Cesc Molera, Coral Arija, Coral Da Capo, Coral Estel, Coral Queraltina, Coral Santa Maria d'Avià, Cristina Grant, Dani Perona, Denis Rojo, Edna Ibáñez, Elena Sunyer, Eli Sarró, Eloi Escútia, Ernest Soler, Erola Torrabadella, Esther López, Eulàlia Fantova, Eva Corominas, Mariona Bernardo, Mariona Llobera, Martí Villegas, Martina Marcet, Martina Palou, Martina Sales, Miquel Roset, Montse Butxaca, Montserrat Solé, Nati Vila, Neus Moneo, Neus Simon, Orfeó Berguedà, Oriol Gaia, Orquestra Memorial Ricard Cuadra, Pep Rovira, Pep Vancell, Piti Capella, Polifònica de Puig-reig, Queralt Aymerich, Queralt Roca, Queralt Sales, Quim Castilla, Ramon Gragés, Ricard Leburgeois, Robert Agustina, Roger Sellart, Rosa Maria Perarnau, Rosa Maria Rodríguez, Rubén Nieto, Sança Torrabadella, Sílvia Miramunt, Simone, Sònia Ferrer, Tomas Arias, Toni Gol, Toni Sales, Vicenç Zumajo, Xavi Torrabadella, Xavier Gonzàlez, Xavier Planes i Xavier Salas.

 

Participació